Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC_Inside_Jörgen_P
Foto: Peder Sterlinge

LFC Inside: Möt Jörgen Petersson del 1

Med lite drygt en månad kvar till tävlingssäsongen beslöt sig LFC:s webbredaktion för att ta ett snack med tränaren Jörgen Peterson. En intervju som är startskottet för intervjuserien LFC inside, där vi får inblick i spelare och ledares tankar om försäsongen och den stundande tävlingssäsongen.

LFC har nu tränat ihop i drygt en månad, en försäsong som har sett annorlunda ut jämfört med föregående år. Den största anledningen till förändringarna som har skett är att LFC i år påbörjar sin tävlingssäsong en månad tidigare än förra året på grund av kvartsfinalspelet i Champions League.

- Med tanke på att vi går in i tävlingssäsong nästan en månad tidigare än förra året då vi spelar i Champions League i mars så har vi dels lämnat ett större ansvar till varje enskild spelare under uppehållet för att komma bättre förberedda till vår upptakt i januari.

- Sen har vi gjort förändringar i upplägget för att vara i bättre form lite tidigare på säsongen och jag tycker att det har fungerat bra på det stora hela. Samtidigt har vi varit förskonade från avbrott i form av sjukdomar och skador i truppen.

- Det har funkat bra och vi har kört på hårt och vi har lyckats få in många träningspass under vissa veckor.

Vad är de största skillnaderna i upplägget från föregående år?
- De största förändringarna som vi har gjort är att vi har försökt att behålla farten i träningen tidigare på säsongen. Vi har inte tränat ner oss lika tungt som vi gjorde under förra året men det betyder inte att vi har försökt fuska med träningen utan vi har fortfarande tränat väldigt hårt och haft en hög hastighet under träningarna.

Hur ser du på att ni påbörjar tävlingssäsongen en månad tidigare i år?

- Det är positivt att vi får bra matcher väldigt tidigt in på säsongen i form av Champions League matcherna mot Arsenal. Tittar man på Umeå förra året så var de väldigt bra i Champions League under försäsongen men fick en rejäl svacka senare under säsongen.

- Jag tror inte att den svackan kommer komma för vår del, utan vi är väl förberedda fysiskt sätt sedan innan och det är en väldigt stor skillnad på truppens fysiska status i januari i år och januari förra året.

Aldrig tidigare har Linköpings FC avancerat så långt i en Europeisk turnering som laget har lyckats med den här gången. Efter en meriterande seger mot Sparta Prag i åttondelsfinalen av Champions League ställs LFC nu mot Arsenal i kvartsfinalen. Arsenal har flera landslagsspelare däribland Rachel Yankey, Katie Chapman och Faye White som tillsammans har skrapat ihop 271 landskamper för England. Det är med andra ord ett tufft motstånd som väntar för LFC.

- Champions League är en fantastisk möjlighet att få spela otroligt viktiga tävlingsmatcher direkt in på säsongen och den måste vara en sporre för alla spelare och något att se fram emot under vintersäsongen när man träningarna är tuffa.

LFC åker till London redan den 12:e mars för att ladda upp inför den första kvartsfinalen mot Arsenal som går av stapeln den 17:e mars. Jörgen berättar att Arsenal är favoriter men att LFC har god chans till att skrälla samtidigt som han lyfter fram hur stort dubbelmötet är för föreningen.

- Det ska bli jättekul att få möta Arsenal och det är jättekul för föreningen då vi aldrig har gått så långt tidigare i Champions League. Vi möter ett av de mest erfarna och merittyngda damlagen i Europa och ett lag som har en mängd landslagsspelare.

- Men där i ligger vår möjlighet att överraska för jag tror att Arsenal ser det här som bara en match på vägen till avancemang och vi ska göra vad vi kan för att förstöra den vägen. Vi vet vad som krävs för att slå dem och vi ska göra allt vi kan för att nå dit.

2011-02-10 10:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson