Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Kim Little Arsenal
Foto: Arsenal.com // UEFA.com

LFC Äker pÄ lördag

LFC lÀmnar Sverige redan pÄ lördag 12 mars för att förbereda sig pÄ plats i London fram till torsdagens match mot Arsenal.

-Skönt att få acklimatisera sig till både klimat och kultur i lugn och ro, kommenterar Jörgen Petersson.
 
Det är ju konstgräs som gäller i Sverige just nu och dessutom växlande temperaturer. LFC samordnar vårlägret inför Damallsvenskan med Champions League-äventyret i London.
 
-Många spelare har ju varit iväg i olika landslag den senaste veckan och vi får hem de sista på torsdag. Den dagen tar vi som en ledig dag för hela truppen så att alla får andas ut ordentligt innan vi kommer ihop oss med full trupp på fredagen inför avresan dagen efter, säger Jörgen.
 
I planeringen ligger både träningspass, teoriaktiviteter och samvaro av litet lättsammare art.
 
-Tyvärr spelar alla Londonlag på herrsidan borta i helgen, men det kanske kan bli litet fotboll ändå, fortsätter Jörgen.
 
Läget i LFC-truppen är bra. Formen och humöret är på uppåtgående och skadeläget?
 
-Vi får se när vi får hem alla spelare senare i veckan om det har blivit några blessyrer under resans gång. Jag har fått litet rapporter löpande men man vill träffa och prata med alla innan vi ropar hej, avslutar Jörgen. 
 
LFC har ingen riktig match inplanerad före torsdagen, medan Arsenal på söndag spelar i femte omgången av FA-cupen borta mot Everton. Englands båda kvartsfinallag i Champions League möts alltså bara några dagar innan deras Europaäventyr förtsätter.
 
 
Fotnot: Everton börjar hemma mot Duisburg samma dag som Arsenal-LFC.

2011-03-08 12:21

Skrivet av: Webbredaktionen