Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Kim Little Arsenal
Foto: Arsenal.com // UEFA.com

Håll ögonen på Little

Kim Little, 20 år, är Arsenals stora stjärna. Den skotske måltjuven vet verkligen var målet är beläget. Under säsongen 2009/2010 gjorde hon inte mindre än 47 mål på 36 matcher för Arsenal - 34 fler än tvåan i skytteligan. LFC är härmed varnade...

Arsenal har massor av erfarenhet i sin spelartrupp.
 
I princip samtliga spelare har stora roller i sina respektive landslag vid sidan av Arsenal. Lagkaptenen Faye White, 33 år, har även lett Englands landslag i tre stora mästerskap. Hon är en mycket tuff spelare som missade första mötet i förra omgången mot spanska Rayo Vallecano på grund av sjukdom. Arsenal förlorade också matchen med 0-2, så de vill nog gärna ha med sin kapten.
 
Bäst och överlägset farligast är dock Kim Little, 20-åringen som kom till Arsenal 2007. Under säsongen 2009/2010 gjorde hon inte mindre än 47 mål på 36 matcher. Det är inte mindre än 34 mål fler än nummer två i skytteligan Gemma Davison, som nu inte finns med i laget längre då hon skrivit på för nya Western New York Flash i den amerikanska ligan.
 
I målet har Arsenal irländskan Emma Byrne, enormt rutinerad 32-åring som varit laget troget i mer än tio år. Byrne står i princip samtliga matcher, förutom att hon blev utvisad i träningsturneringen i Norge i februari. Det märktes direkt, Arsenal fick överraskande storstryk mot Anna-Kaisa Rantanens Wolfsburg, 1-6.
 
För dig som gillar siffror kan du här följa Arsenals spelarstatistik de senaste åren:  
 

 
 
 

2011-03-13 12:00

Skrivet av: Webbredaktionen