Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Tine Cederkvist Viskaer
Foto: Getty Images / UEFA.com

Cederkvist pÄ korttidslÄn

Tine Cederkvist ViskÊr, 32 Är, dansk landslagsmÄlvakt, kommer till LFC pÄ korttidslÄn under Maria Cederholms skadeperiod. Nu jobbar man för högtryck för att fÄ Tine spelklar sÄ snart som möjligt.

Tine Cederkvist Viskær har spelat i Malmö de två senaste säsongerna, men kommer närmast från Perth Glory i den Australiska ligan. Där kamperade hon ihop med LFC-forwarden Kathryn Gill. Hon kommer nu till Linköping för att täcka upp för fingerskadade Maria Cederholm.
 
- Tine har avslutat sitt äventyr i Australien för den här gången och det passar perfekt för båda parter med ett mellanspel i Linköping, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Tine Cederkvist spelade så sent som i förra veckan i Algarve Cup för Danmark. Ifjol blev det bara en match i Malmö men året dessförinnan desto fler då hon var ordinarie målvakt i de nu regerande mästarinnorna.
 
LFC jobbar nu för högtryck med att få Cederkvist registrerad redan till torsdagens match.
 
-Det skall skickas godkännanden mellan klubbar, förbund och UEFA och vi hoppas hinna. När det gäller just en ny målvakt pga skada finns en dispens att allt skall vara klart 24 timmar innan kickoff, så någon dag har vi på oss. Det är bara en kommunikationsfråga, allt är muntligt klart från alla parter, säger Anders.
 
Cederkvist har spelat 63 A-landskamper för Danmark. Hon började i GVI Gentofte men flyttade som 17-åring till Hilleröd där det blev spel i fem säsonger innan hon övergick till topplaget Bröndby IF.
Tine var Bröndby trogen i åtta år innan hon flyttade över till Malmö 2009. I Malmö blev det 20 matcher i Damallsvenskan på två år, men alltså endast en under 2010.
 
Efter Damallsvenskan i höstas bar det alltså iväg till "Down Under", där Tine spelade 10 matcher för Perth Glory i den Australiska ligan.
 
Tine Cederkvist Viskær har skrivit på ett korttidskontrakt med LFC som sträcker sig max en månad. Hon ansluter till truppen i London redan ikväll.
 
 
 
 
 

2011-03-14 12:45

Skrivet av: Webbredaktionen