Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Sofia Lundgren Inside LFC
Foto: Peder Sterlinge

LFC Inside: Sofia Lundgren

Sofia Lundgren började spela fotboll när hon var fem år. Hon hakade på sin ett år äldre bror och strävade efter att jaga ikapp honom under överinseende av pappan som var tränare.

Det var i Ersmarks IK allt började.
 
-Jag har alltind lekt med bollar och jag hakade på när min bror började spela och pappa var tränare, säger Sofia.
 
Men för Sofia var det inte bara fotboll som gällde.
 
-Nej, jag spelade både innebandy och hockey och har även testat på brottning, men det blev bara en termin. Det var egentligen inte förrän jag var 19 år som det bara blev enbart fotboll. 
 
Sofia var ju länge målvakt i Umeå IK men hann faktiskt med att representera Ersboda SK och Umeå Södra FF innan det blev UIK.
 
-Det är klart att det var en fantastisk resa med UIK. Första SM-guldet och gulden i Women's Cup (nuvarande Champions League) är ju mina bästa fotbollsminnen. Men även att få vinna med LFC första gången var mycket roligt. Det är ju speciellt när en klubb vinner första gången.
 
Sofia Lundgren är idag idol för många unga målvakter, men på frågan vem hon själv hade som idol svarar hon:
 
- Jag hade ingen direkt idol. Det var mer att jag krigade med dem jag tränade och spelade med för att bli lika bra eller bättre än andra. Det är klart att jag hade enorm nytta av att träna med så många duktiga spelare redan i tidig ålder, med tanke på så duktiga spelare som fanns i Umeå IK. Jag har eller hade faktiskt inte heller något speciellt favoritlag.
 
2011 blir den tredje säsongen för Fia i Linköping. Efter SM-guldet 2009 blev det tyngre ifjol med en tredjeplats. Sofia själv spelade dock minst lika bra och LFC var ett enormt duktigt lag defensivt.
 
- Målet för min del blir att bli helt bra i knät och snabbt hitta tillbaka till den fina jämna nivå som jag haft i några år nu. Prestera på topp helt enkelt!
 
- Jag hoppas att publiken kommer att uppskatta LFC den här säsongen, fortsätter Sofia.
 
- Vi har en spännande mix av unga spännande och äldre rutinerade stabila spelare som vill visa publiken att vi krigar för fullt oavsett vad som händer. Jag tycker man såg det tydligt mot Arsenal och det är något som publiken uppskattar.
 
Sofia har nu verkat i Linköping i 2,5 år. Första året blev det mycket pendlande till Stockholm men sedan en tid tillbaka bor hon i staden. Som fotbollsproffs blir det inte så mycket tid över under säsongen mer än till uppladdning och att umgås med sambo och vänner.
 
- Jag önskar att jag hade några fler dagar i veckan så kunder jag utöva några fler idrotter....
 
- Annars trivs jag bra i Linköping, det är rätt likt Umeå där jag är uppvuxen. Det är nära till allt, staden är lagom stor. Det man kan sakna är förstås släkt och en del vänner, avslutar Sofia Lundgren.
 
 
Några snabba avslutande frågor till Sofia:
 
Favoritserie/film?
"When a man loves a woman"
"Greys Anatomy"
 
Musik?
Lugna låtar är bäst
 
Annan idrott du följer?
Nej....
 
 
LFC startar Damallsvenskan onsdag 13 april kl.19.00 då Piteå IF kommer på besök till Östergötland. Matchen spelas på Kopparvallen i Åtvidaberg - nyligen Champions League-arena då LFC tog emot Arsenal i kvartsfinalen. Då kan du se Sofia Lundgren i aktion!
 
 

 
 
 
 

2011-03-28 10:00

Skrivet av: Webbredaktionen