Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Mariann Gajhede Knudsen LFC inside
Foto: Erik Åström

LFC Inside: Mariann Gajhede

Mariann Gajhede Knudsen Àr en mycket vÀlmeriterad spelare som förstÀrker LFC:s mittfÀlt. HÀr fÄr du veta litet mer om henne, t ex att hon spelat Champions League-final!

Mariann, eller Mary som hon också kallas, började spela fotboll i Skagen IK som 10-åring.
 
-När det äntligen kom till ett flicklag i Skagen så började jag att spela. Det hade nog varit tidigare om det hade funnits något lag, säger Mariann.
 
-Jag tyckte även om och höll på med andra idrotter men jag har alltid gillat fotboll bäst. Det är också den sporten som har passat mig bäst, säger hon.
 
Några av de andra idrotterna Mariann har testat på är handboll, taekwondo och gymnastik. Det var i femtonårsåldern som hon valde att bara satsa på fotboll.
 
-Jag följer dock litet handboll som åskådare, främst när det blir dags för slutspel. Men primärt är det fotboll som gäller.
 
Mariann spelade i Skagen fram till år 2000 då hon som sextonåring bytte till Aalborg. Det blev dock bara en säsong innan hon gick vidare till Fortuna Hjörring, topplaget i Danmark, där hon också upplevt en av sina finaste minnen från fotbollen i Champions League-finalen mot Umeå.
 
-Det var en upplevelse men tyvärr var vi chanslösa. Umeå vann med tre mål i båda mötena. Men vi slog Arsenal i semifinalen i alla fall. Det var 2003.
 
-VM-matcherna i Kina 2007 var också höjdare.
 
Mariann spelade i Fortuna ända fram till 2010 då det blev dags att komma till Linköping. Varför Linköping?
 
-LFC kontaktade mig och frågade om jag kunde tänka mig att spela här, säger "Mary".
 
-De visade stort intresse att jag skulle komma hit och jag blev väldigt väl mottagen av tränare, ledare och folk i klubben när jag kom på besök. Ambitionerna och metoderna klubben jobbar efter både från tränarhåll och administration kändes mycket intressant så jag hoppas att jag kan fortsätta min egen individuella utveckling samtidigt som jag skaffar mig nya fina upplevelser, fortsätter hon.
 
Vad visste du om LFC innan du skrev på?
-Jag hade ju varit på besök och jag hade också träffat Jörgen Petersson flera gånger.  Dessutom pratade tidigare danska spelare som varit i LFC bara gott om klubben och människorna runt omkring.
 
-Och hittills stämmer det som jag förväntat mig. Det är stort fokus på fysisk träning tillsammans med en seriös och fokuserad fotbollsträning. Det blåser dock mer i Linköping än jag hade förväntat....
 
-Jag hoppas att jag utvecklas som både människa och spelare av den ökade träningsdosen, nya miljön och förhoppningsvis tuffare matcher, säger Mariann Gajhede Knudsen.
 
Hon berättar att hon kommer in i det mer och mer men att det är hårt för kroppen emellanåt.
 
-Det tar litet tid att vänja sig vid att träna mer än man är van vid. Det är också en del andra regler att hålla sig till men jag har blivit väl emottagen och jag förstår också språket bättre och bättre. Nu hoppas jag bara att mina lagkamrater ska förstå min danska också, säger hon med glimten i ögat.
 
Utan att veta förväntar sig Mariann att det blir högre tempo i fler matcher och en bättre liga för henne att spela i vilket är utvecklande. Och LFC ska vara med i toppen.
 
-Vi ska vara ett lag som går för att vinna varje match, menar hon.
 
-Jag tror att vi kommer att försöka spela ett snabbt passningsspel efter marken kryddat med ett effektivt anfallsspel. Defensivt ett aggressivt spel som sätter press på motståndaren hela tiden.
 
Utanför fotbollen är Mariann utbildad sjukgymnast och försöker hålla sig ajour inom det området. Hon har också med sig sin pojkvän Lasse till Östergötland så hon är inte ensam i det nya landet och staden.
 
-Vi har ju bara varit här någon månad men det verkar vara en trevlig stad, tycker hon.
 
Avslutningsvis ställde vi precis som i tidigare inside, några snabba frågor till "Mary".
 
Film/TV-serie:
Bones
 
Musik:
Lyssnar på allt möjligt men ingen speciell favorit.
 
Bästa med Linköping:
Att få chans att spela i LFC.
 
Saknas i Linköping:
Att man inte kan få mer än två olika slags rågbröd....
 
 
Marianne Gajhede Knudsen ådrog sig en sträckning under en av de tidiga försäsongsmatcherna. Vi hoppas dock att hon är i full trim när Damallsvenskan drar igång onsdag 13 april även om det är högst osäkert om hon kan spela direkt.

 

2011-04-07 07:30

Skrivet av: Webbredaktionen