Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC - DIF DFF 2011 Kathryn Gill
Foto: Filip Oskarsson

Gill skadad - missar matcher

LFC-forwaden Kate Gill fick en smäll på sitt knä i slutsekunden av matchen i torsdags mot AIK. Det kändes inte så farligt till en början, men smärtan tilltog dagen efter. Nu undersöks hon för en befarad meniskskada - i Australien.

- Maximal otur, matchen var på stopptid och det var precis i slutet, säger Jörgen Petersson, tränare i LFC.
 
Gill blev inbytt med tjugo minuter kvar och hade alltså inte spelat särskilt länge heller i den då redan avgjorda cupmatchen mot AIK.
 
- Hon trodde inte det var så farligt till en början, men när hon vilat ett slag så stelnade knät till och smärtan tilltog, fortsätter Jörgen.
 
Kathryn rapporterade hem till sin förbundskapten vad som hänt under fredagen och då blev det fart på Australiensarna.
 
Frågan kom då från det Australiska förbundet till Linköpings FC om de kunde hjälpa till. Kate är en mycket viktig spelare för Australien inför VM i juni. Ärendet landade då hos klubbdirektören Anders Mäki.
 
- Vi fick en tid för magnetröntgen här hos oss redan nu på måndag, men en eventuell operation skulle få vänta upp till en vecka. Det tyckte Australiensarna var litet för lång tid, utifall att operation krävs, säger Anders.
 
- Alla tre parter har samma intresse. Att få tillbaka Kate så fort som möjligt. Det är tydligt hur högt det australiska fotbollsförbundet rankar Kate eftersom de betalar hela processen med flygbiljetter, magnetröntgen och eventuell operation. Och dessutom snabbt. Det är klart att vi tillmötesgår ett så pass proffsigt agerande av dem.
 
Anders fortsätter:
- Kate reste redan idag till Australien och de har förberett magnetröntgen och eventuell operation redan till måndag morgon, vilket är söndag kväll svensk tid.  Vi får sedan rapporter från Australien direkt efter MR till vår läkare och därefter varje dag. Det är bara att hoppas på det bästa, att det inte behövs någon operation.
 
Kathryn Gill missar definitivt nästa veckas matcher mot Malmö och Umeå.
 
- Vi har duktiga ersättare. Men det är upp till Jörgen och Denise att ta ut laget och lägga upp taktiken, säger han.
 
- Jag kan bara konstatera att Folksam borde skicka oss och Kate en blomma som sparat dem ganska mycket pengar i det här ärendet, avslutar Anders.
 
 
 
 

2011-04-30 18:31

Skrivet av: Webbredaktionen