Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Charlotte Rohlin
Foto: Tobias Josefsson

VM 2011: Sverige klart för kvartsfinal

Sverige har kvalificerat sig för kvartsfinal efter dagens seger mot Nordkorea med 0-1. Matchhjälte blev Lisa Dahlkvist som satte dit bollen från nära håll efter en bra passning av Therese Sjögran.

Sverige spelade idag sin andra match i årets VM-turnering då svenskorna ställdes mot Nordkorea, i en match som på förhand betraktades som avgörande för ett eventuellt avancemang för Sverige. Charlotte Rohlin spelade från start i backlinjen tillsammans med Sara Larsson och de två fick betydligt mer att göra i dagens match jämfört med premiärmatchen mot Colombia.

Precis som i matchen mot Colombia så skapade Sverige mängder av målchanser utan att lyckas spräcka nollan. Nordkorea stack upp och besvärade Sverige vid ett par tillfällen men det riktigt heta chanser lös med sin frånvaro. Efter en mållös första halvlek fortsatte Sverige att pressa på mot Nordkorea och fick tillslut in bollen när Lisa Dahlkvist blev serverad öppet mål efter en fin passning från Therese Sjögran. Nordkorea såg allt tröttare ut men stack upp på ett par fasta situationer, bland annat räddade Sara Thunebro bollen på mållinjen efter en nick från en nordkoreanska. Charlotte Rohlin var delaktig i matchen och stod för ett stabilt försvarsspel tillsammans med Sara Larsson och var även nära att bli målskytt efter en hörna i den andra halvleken. Sverige höll sin ledning matchen ut och har därmed kvalificerat sig för kvartsfinal i VM. Nästa match för Sverige spelas på onsdag då de möter USA.

2011-07-02 16:32

Skrivet av: Gustaf Pettersson