Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lotta R vs Kina 2009
Foto: Fredrik Hasselgren

VM 2011: Drömmen om guld gick i stöpet

Sverige förlorade i semifinalen mot Japan med 3-1 och dÀrmed Àr Sveriges möjlighet till guldmedalj borta. Nu fÄr Sverige ladda om till matchen om tredjeplats som spelas pÄ lördag.

Sverige ställdes mot Japan i semifinalen i VM under onsdagskvällen, en semifinal som var väldigt oviss på förhand. Sverige fick ett sent återbud till matchen när lagkaptenen Caroline Seger var tvungen att kasta in handduken vilket medförde att Linköpings Charlotte Rohlin fick ta på sig lagkaptensbindeln.

Sverige fick en bra start på matchen och tog också ledningen efter tio minuter när Josefine Öqvist skickade in bollen i nätet och Sveriges drömstart var ett faktum. Japan repade snabbt mod och tog sig tillbaka in i matchen. Nio minuter efter Sveriges ledningsmål kom så kvittering när Nahomi Kawasumi kvitterade efter ett tveksamt ingripande från de svenska försvararna. Sverige fick mer och mer problem ju länge halvleken gick och Japan var det bättre laget från kvitteringsmålet och framåt. Ställningen var oavgjord när de båda lagen gick in för halvtidsvila med fördel Japan efter en stark avslutning av första halvlek.

Japan fortsatte på den inslagna vägen från den första halvleken och redan efter en minut sköt Japan i ribban. Sverige hade förtvivlat svårt att skapa några chanser och fick helt enkelt inte igång anfallsspelet som har varit bra tidigare under turneringen. Japan krigade på och till slut kunde inte Sverige hålla undan utan Japan tog ledningen genom Homare Sawa efter ännu ett tveksamt ingripande från det svenska försvarsspelet. Fyra minuter senare punkterade Japan matchen när Nahomi Kawasumi blev tvåmålsskytt. Sverige försökte och försökte men var aldrig riktigt nära att åstadkomma något riktigt farligt. Därmed är drömmen om guld över men det finns fortfarande chans på medalj då Sverige ställs mot Frankrike i matchen om tredjepris på lördag.

2011-07-13 22:42

Skrivet av: Gustaf Pettersson