Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Charlotte Rohlin
Foto: Tobias Josefsson

VM 2011: Brons till Sverige!

Sverige återhämtade sig från förlusten mot Japan och vann mot Frankrike i bronsmatchen. Därmed tog Sverige sitt andra VM-bronset och den tredje VM-medaljen efter segern med 2-1.

Sverige spelade match om tredjeplats under lördagskvällen mot Frankrike som förlorade sin semifinal mot USA med 3-1, samma siffror som Sverige förlorade med mot Japan i den andra semifinalen. Charlotte Rohlin startade som vanligt i det svenska mittförsvaret tillsammans med Sara Larsson. Sverige öppnade matchen piggt och spelade bra i den första halvleken. Efter en halvtimme av matchen tog Sverige ledningen när Lotta Schelin gjorde sitt andra mål i årets VM-turnering. Sverige hade sedan full kontroll på händelserna i den första halvleken.

I den andra halvleken jobbade sig Frankrike in i matchen och tog över allt mer av spelet men Sveriges stod emot när fransyskorna stormade fram mot det svenska straffområdet. Men efter tio minuter av andra halvlek kom Frankrikes kvittering när Elodie Thomis satte dit bollen bakom Hedvig Lindahl. Sveriges chanser till VM-brons minskade betydligt när Josefine Öqvist fick se det röda kortet i mitten av andra halvlek. Men trots spel med en spelare mindre på planen så tog Sverige över spelet igen. Sverige stod för det offensiva spelet i slutet av matchen och fick in ett ledningsmål när Marie Hammarström drog till på volley, ett skott som gick rakt upp i krysset. Frankrike försökte komma tillbaka och pressade för en kvittering men Sverige höll undan och tog därmed hem VM-bronset.

Vi gratulerar härmed hela den svenska VM-truppen till medaljen!

2011-07-16 19:24

Skrivet av: Gustaf Pettersson