Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Dafina Memedov 2011
Foto: Jörgen Auer

Transferfönstret öppnade idag

..och LFC kungör ett par förĂ€ndringar i sin trupp inför hösten. DAFINA MEMEDOV(bilden) och HANNE GRÅHNS Ă€r nya och Michaela Johnsson och Kathryn Gill (skadad) utgĂ„r.

MIttfältaren DAFINA MEMEDOV skrivs över från Linköping Kenty i Söderettan till LFC inför höstsäsongen. I praktiken kan hon via utlåningsavtal fortsätta spela i Kenty men LFC vill ändå uppmärksamma henne och bredda truppen inför hösten genom att kontraktera "Daffe" och ge henne tröja nr 22. Dafina har gjort tre mål på elva matcher så här långt i Kenty. 21-åringen har förflutet i Malmö och några damallsvenska matcher med Kristianstad. Moderklubb är Helsingborgs DFF. Dafina har också hunnit med en säsong i stadens främsta damlag Stattena.
 
 
 
Forwarden eller offensiva mittfältaren HANNE GRÅHNS har tränat en hel del med LFC redan under våren och sommaren och skrivs också in i truppen. Hon spelar i IFK Norrköping, även de i Söderettan, och även Hanne kan fortsätta spela där på utlåningsavtal. Hanne har gjort fyra mål på tio matcher i vår och kommer från Dalarna, närmare bestämt Hedemora. Hanne är 18 år och har tidigare även spelat i Smedby.
 
- Både Dafina och Hanne skall givetvis fortsätta spela i Kenty och IFK. Vi är tacksamma för det samarbete vi har i länet, där vi sätter spelarna främst och klubbarna kan hjälpa varandra. På det här sättet hoppas vi förstås att Dafina och Hanne får en ytterligare kick som även kommer Kenty och IFK till godo. Skulle de slå sig in i LFC några matcher är det ju bara en bonus för länets talangutveckling, tycker LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.
 
Kathryn Gills kontrakt utgick i samband med VM och hon har ju också sedan tidigare varit skadad. Formellt så är hon nu alltså borta ur LFC-truppen för den här gången. Michaela Johnsson har i sommar också växlat LFC mot Limhamn Bunkeflo (LB07), div.2-laget som var framme i kvartsfinal i Svenska Cupen. Mikkis ville närmare hemtrakterna när det var för svårt att slå sig in i LFC.
 
Vi hälsar Dafina och Hanne varmt välkomna och tackar Kathryn och Mikkis för sina insatser för den här gången.
 
LFC-truppen består nu av 16 utespelare. Transferfönstret stänger 31 augusti.
 
-Just nu finns inga planer om ytterligare förändringar, säger Anders Mäki.
 
 
>> Hela LFC-truppen här 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

2011-08-01 19:00

Skrivet av: Webbredaktionen