Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Karen Bardsley 2011
Foto: Kerstin Jönsson / Associated Press

MĂ„lvakt till LFC

Englands landslagsmÄlvakt, KAREN BARSDLEY, kompletterar Sofia Lundgren som mÄlvakt i LFC resten av sÀsongen. -Alltför mycket har hÀngt pÄ Sofia Lundgren som ensam mÄlvakt efter sommaren, sÀger Anders MÀki i LFC.

Bakom suveräne Sofia Lundgren har LFC haft det betydligt tunnare den här säsongen. Maria Cederholm har ställt upp mycket lojalt och gjort sitt bästa trots tydligt påpekande att fotbollssatsnngen är över. Unga Kajsa Eriksson har kompletterat, men behöver förstås mer erfarenhet och träning innan det är dags att verkligen spela i Damallsvenskan.
 
Därför satsar LFC nu på KAREN BARDSLEY, Englands landslagsmålvakt som spelade alla matcher i VM där England nådde kvartsfinal.
 

Den 181 cm långa målvakten kommer närmast från spel med amerikanska Sky Blues i WPS-ligan. Karen är född i USA och har dubbelt medborgarskap vilket alltså möjliggör spel för Englands landslag.
 
Då Sky Blue FC nyligen missade slutspelet dök möjligheten upp för spel med LFC under hösten.
 
Karen Bardsley har sedan debuten mot Nordirland 2005 spelat totalt 17 A-landskamper för England. Hon stod samtliga matcher för England i 2011 års VM i Tyskland. Hon var en starkt bidragande orsak till 2-0 segern mot blivande VM-mästarna Japan, i det som kom att bli Japans enda förlust under mästerskapet. Bardsley har 12 vinster, 3 oavgjorda och endast 2 förluster på sina 17 landskamper. 
 
Sofia Lundgren har under 2011 i långa perioder varit LFC:s enda målvakt både i träning och match. Trots skadeproblem och missad fotbollsträning hela försäsongen har hon gjort en strålande säsong så här långt.
 
Med Karen Bardsleys ankomst får Sofia Lundgren en målvaktskollega som kommer att sporra till ytterligare utveckling. Dessutom får Sofia möjlighet till avlastning vilket gör att pressen på henne att spela till varje pris inte finns kvar under hösten.
 
LFC står rustade med två mycket starka målvaktsprofiler resterande del av säsongen efter att Karen Bardsley ansluter 25 augusti.
 
Under året har Maria Cederholm stöttat upp på målvaktssidan i LFC, men hon har varit tydlig med att hon inte har möjlighet till detta under hösten. Vi i LFC är mycket tacksamma för den lojalitet Mia visat föreningen, och önskar henne lycka till med framtida val, säger Anders Mäki i LFC.
 
Tränare Jörgen Petersson kommenterar: 
-  Vi har i år haft ett besvärligt läge på målvaktssidan och ska vara mycket tacksamma för Mias lojalitet mot LFC. Vi har ändå i långa perioder stått utan två målvakter i träning. Med Karen får vi en bra träningssituation både för laget och för Sofia, och är alltid förberedda till match med minst en målvakt av mycket hög klass.
 
 
 

 

 

 

2011-08-25 15:00

Skrivet av: Webbredaktionen