Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Malmö 20110720 cupen Charlotte Rohlin LFCTV
Foto: Gustaf Pettersson

Charlotte Rohlin stannar - och LFC satsar!

Charlotte Rohlin skrev idag på ett nytt tvåårskontrakt med Linköpings Fotboll Club. Detta är den första pusselbiten i en nysatsning som görs i Linköping.

-Det sportsliga satsningen i klubben och helheten i Linköping med våra utmärkta förutsättningar avgjorde till slut, säger Charlotte Rohlin.
 
LFC-ledningen är förstås nöjd.
 
-Charlotte är givetvis en mycket viktig pusselbit i ett kommande lagbygge, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Charlotte Rohlin har varit ryktenas spelare den sista tiden. Efter sin formidabla VM-turnering där hon av många ansågs vara "VM:s bäste back" har hon placerats i utlandet och framför allt Ryssland. Trots detta väljer hon alltså att vara kvar i Linköping och trots att laget under säsongen inte motsvarat förväntningarna.
 
-Det har varit några sömnlösa nätter. Jag har haft ett, bland flera, mycket bra erbjudanden från utlandet att ta ställning till, säger Charlotte Rohlin.
 
Hon fortsätter:
-Men jag ser också på helheten och det är viktigt för mig hur den sportsliga satsningen i klubben ser ut de närmaste åren. Jag vet att klubben inte är nöjd med att vara på den position vi är idag och det finns både kompetens och förutsättningar att ändra på det och hitta tillbaka till vinnarspåret igen, säger hon.
 
-Det är klart att det är en utmaning att vara med på en sådan resa.
 
Anders Mäki menar att LFC inte skall vara ett lag för de lägre regionerna i en serietabell.
 
-Vi siktar högre än så och har under en tid riggat en framtidsmodell som vi kommer att slutdiskutera under ett styrelseseminarium under måndagen, säger han.
 
En trigger i satsningen är förstås att Linköping får en ny modern fotbollsarena med LFC som förstalag under 2013. Linköping skall ju dessutom arrangera dam-EM i juli 2013 vilket kommer att bli en höjdare även om Sverige inledningsvis inte tillhör gruppen i Linköping.
 
-Det stimulerar förstås. Samtidigt är det ju som så att när vi får sådana förutsättningar så vill vara med och bidraga i allra högsta grad att det finns ett topplag i staden att engagera sig i, säger han och fortsätter:
 
-I Linköping pratar vi ju om epitetet "Årets Idrottsstad". Vi vill visa vägen och göra en ordentlig satsning och hoppas förstås få hjälp av näringsliv, kommun och fotbollspubliken i regionen. Vi klarar det inte helt själva men vi vill göra det vi kan och har fått indikationer på att det finns stöd för en satsning.
 
Vad satsningen i detalj innebär är inte klart.
 
-Styrelsen skall ju säga sitt gällande budget och inriktning. Men det är klart att vi inte är helt nöjda med året och vi kommer att sikta på utveckling, förändringar och rekryteringar. Men hur det jobbet går, särskilt det senare, är alltid vanskligt att förtälja. Vi kommer att göra allt för att ställa ett lag på benen som ska tävla i toppen, det tror jag att jag kan lova utan att föregå styrelsens arbete. Vi har ju nu klart med en stark bas i tre VM-spelare längst bak med Sofia, Charlotte och Nora, avslutar Anders. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2011-09-16 16:00

Skrivet av: Webbredaktionen