Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
EM ambassadör Charlotte Rohlin
Foto: Per Conning

Charlotte Rohlin blir Linköpings EM-ambassadör!

Charlotte Rohlin, av många ansedd som VM:s bäste back i somras när Sverige tog brons, blir Linköpings ambassadör inför EM 2013. Hennes uppdrag innebär också att arbeta för staden som helhet. Här står Charlotte mellan Johan Lundgren, ordf i Kultur- och Fritidsnämnden och kommunstyrelsens ordf Paul Lindvall.

PRESSMEDDELANDE FRÅN LINKÖPINGS KOMMUN - 2011-10-06
 
I juli 2013 spelas ett gruppspel och en kvartsfinal på Linköpings nya fotbollsarena. Charlotte Rohlin kommer att medverka i projektet och vara ansiktet utåt i regionen och mot omvärlden.
 
Det kommer att bli stort fokus på Linköping från hela Europa, givetvis med kulmen när turneringen genomförs. Charlotte är numera välkänd även utanför Östergötlands gränser, efter sin och Sveriges fina insats i VM i Tyskland, då miljontals svenskar följde lagets framfart i teve och på plats.
 
– Charlotte Rohlin är en oerhört duktig fotbollsspelare och en god förebild, både för idrottare och för andra. Det är fantastiskt roligt att hon tackat ja till att bli ambassadör för Linköping och inför fotbolls-EM 2013, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M).
 
Karin Semberg, Linköpings kultur- och fritidschef, instämmer:
– Vi är mycket glada över att Charlotte Rohlin tackat ja till rollen som Linköpings EM-ambassadör. Charlottes kämpaglöd gör henne till en förebild för Linköpings kommun och hennes gedigna erfarenhet ger henne en stor inblick i fotbollslivet, både här i Linköping och i internationella mästerskap, säger hon.
 
Charlotte Rohlin säger själv:
– Mycket smickrande och jättekul att jag fick frågan. Det är självklart att ställa upp. Jag är född i Linköping och har bott här hela mitt liv. Jag förmedlar gärna och med stolthet allt det fina och positiva som finns med staden.
 
Charlotte förlängde nyligen sitt kontrakt med LFC trots utländska anbud. Fotbollen blir hennes huvudsysselsättning, men hon kommer att lägga en del av sin tid på ambassadörskapet och representera Linköping i olika sammanhang.
 
– Vi är förstås glada för att Charlotte stannar i Linköping och LFC fram till EM, nu när vi önskar återta jakten på SM-guldet. En bättre representant för Linköping och föredöme för andra är svårt att hitta i idrottsvärlden. Även om en fotbollsspelare på högsta världsnivå fokuserar hårt på sin sport, så är jag säker på att hon klarar detta galant. Det är nog både bra och utvecklande att göra en del andra saker mellan träningar och matcher, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.
 
 
 
 
 

2011-10-06 13:30

Skrivet av: Webbredaktionen