Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Jessica Samuelsson 2010
Foto: Filip Oskarsson

Jessica Samuelsson har skrivit på

Backen Jessica Samuelsson har förlängt sitt kontrakt med LFC fram till 2013. -Jag trivs väldigt bra i klubben och LFC ger mig också med sin satsning de bästa tänkbara utvecklingsmöjligheterna totalt sett, säger Jessica.

Jessica Samuelsson slog igenom med dunder och brak ifjol höst då hon helt respektlöst kom in från Smedby i division 2 och tog en plats i LFC:s startelva. Hon gjorde mål i Champions League mot Sparta Prag redan hösten 2010 och följde upp med ett omtalat kanonskott i Damallsvenskan 2011 mot Djurgården. Det har sedan blivit ytterligare mål.
 
- För egen del var det också viktigt att Lotta Rohlin är kvar, hon ger mig trygghet på planen och är en detalj i att jag ska utvecklas vidare, anser Jessica som säger sig trivas väldigt bra med spelarna och ledarna i klubben.
 

 
Jessica har under 2011 spelat samtliga 22 matcher i Damallsvenskan och alltså gjort två mål från sin backposition. Hösten 2010 blev det sju matcher varav tre från start.
 
- En framtidsspelare. Det är extra roligt eftersom hon ursprungligen kommer från regionen med Åby IF som moderklubb och Smedby AIS som utvecklingsklubb, säger klubbdirektören Anders Mäki som haltar sig själv och säger:
 
- Framtid och framtid... hon är ju där redan nu! Bara fyllda 19 år och med ett U20 VM bakom sig 2010 så var hon ju faktiskt med i diskussionerna inför stora VM 2011. Jessica har alla förutsättningar för att bli ordinarie i A-landslaget inom ganska snar framtid, hon har speeden och tajmingen för den moderna idrotten, säger Anders.
 
Jessica själv är förstås medveten om sina chanser.
 
- Det ska väldigt spännande, jag siktar förstås på att vara med i hemma-EM 2013, där även Linköping med vår nya arena är med. Häftigt att vi i LFC får ha den nya arenan som hemmaplan också, avslutar Jessica Samuelsson.
 
 
 

 

2011-11-01 08:00

Skrivet av: Webbredaktionen