Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Petra Larsson 2011
Foto: Erik Åström

Petra mellan träningspassen del 2

Här följer fortsättningen på Ulf Ståhlbergs intervju med Petra Larsson.

Då passar det ju bra att fråga vad som gör dig riktigt upprörd, eller heligt förbannad?
- Ja, alltså, jag kan bli väldigt irriterad på människor som inte kan vara uppriktiga eller inte kan stå för vad de säger. Det gör mig j-vligt förbannad!

Motsatsen, då – vad gör dig riktigt glad?
- Å… vad som gör mig glad… När man är med människor som man kan vara sig helt själv med, då blir jag glad. Du träffar många människor men du kan inte vara dig själv med alla, då är du inte alltid glad heller. Ja, det var väl ett slags svar på frågan.

Vid sidan om all fotboll läser Petra till mellanstadielärare, fast nu gör hon ett årslångt uppehåll i pluggandet. Sedan återstår något halvår med examensarbetet innan hon kan sikta in sig på en ”civil” karriär som grundskolelärare med svenska som huvudämne.

Vad tror du att du gör och var tror du att du är om tio år? Håller du på med fotboll på något sätt?

- Var, i Sverige? Det har jag inte funderat över, men antingen är jag kvar i Linköping eller också finns jag uppe i Dalarna. Jag tycker om att vara nära de nära och kära, och vad fotbollen beträffar, Kvarnsveden kanske?


Håller du koll på någon annan fotboll och vilket lag följer du helst?
- Ja, har man växt upp i en idrottsfamilj där alla är engagerade och intresserade, så… Jag kollar fotboll och alla annan sport, men fotboll – absolut! I engelska ligan är Manchester United det lag jag gärna följer. Jag är väl inget stort fan eller så, men det är United som gäller.

Petra privat, vad gör hon, om vi håller oss till allt som inte har med sport att göra?

- Jag tycker om att inte göra någonting, gillar bäst att vara för mig själv. Det är osocialt, men ibland behöver man vara osocial, det sätter jag väldigt högt. Eftersom man spelar fotboll och är ute och reser så mycket blir det tyvärr inte så mycket kvar för att umgås med familj och vänner. Det är mycket tråkigt, men så är det.

Tillbaka till fotbollen. Dina synpunkter på Damallsvenskan detta år?
- Så här jämnt har det inte varit på många år vad jag vet. Många spelare har bytts ut eller lämnat serien och det har kommit in många yngre spelare, väldigt bra spelare dessutom som har tagit sina olika kliv framåt. Det är kul att det har blivit mer spridning i toppen. Lag som överraskat? Att Umeå är bra är ingen nyhet, men att man skulle vara så här bra var en överraskning. Umeå har jobbat hårt för att bli ett nytt topplag, även om man inte har så stora stjärnor som tidigare så gör man det väldigt bra. Det är inte namnet på tröjan som är det viktiga utan hur laget fungerar.

Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare – vem är hon?
- Hmmm… Jo, Lotta! Charlotte Rohlin, alltså! Hon är allround och gör sällan en dålig insats. Det är många som kan göra topprestationer lite då och då, men sedan sjunka igenom, men när Lotta är dålig är hon bra, liksom. Hon har en hög lägstanivå!

2011-11-03 15:00

Skrivet av: Ulf Ståhlberg