Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Mathilda Agné
Foto: Jimmy Lönn

Mathilda Agné ny i LFC

Hammarbys 22-Äriga lagkapten, Mathilda Agné, har skrivit pÄ ett tvÄÄrskontrakt med LFC. -En bra spelare som dessutom kan spela pÄ flera postitioner, sÀger Jörgen Petersson.

LFC har gjort klart med 22-åriga Matilda Agné från Hammarby. 
 
- Det ska bli otroligt inspirerande och kul att få komma till LFC. Klubben har gjort ett väldigt seriöst och bra intryck och förutsättningarna känns mycket bra, säger Mathilda själv i en kommentar.
 
 - En väldigt lojal allroundspelare med bra fysik, kvickhet och ett bra passningsspel. Med de kvaliteterna får vi en spelare som kan konkurrera framförallt som ytterback, yttermittfältare men även centralt, säger Jörgen Petersson,  LFC:s tränare.
 
Matilda, med Enskede IK som moderklubb, gjorde allsvensk debut 2008 med Hammarby IF och har under fyra säsonger spelat 83 damallsvenska matcher för klubben. Hon startade samtliga 44 matcher för klubben säsongerna 2010 och 2011. Under säsongen 2011 har hon varit lagkapten. 
 
- Vi har följt henne noggrant under året och trots en tuff säsong för Hammarby har hon hela tiden visat prov på stark karaktär. Hon har kunnat hålla en jämn hög nivå och varit bäst i princip i varje match, fortsätter Jörgen.
 
Mathilda Agné har under året (2011) spelat tre U23-landskamper för Sverige och tidigare sju F19- och åtta F17-landskamper.
 
- Med en proffsig organisation runt laget och med spelare omkring mig dagligen som håller högsta nivå ges jag möjligheten att hoppa på en spännande resa både för mig och för LFC, säger Mathilda.
 
- Jag ska göra allt jag kan för att motsvara de förväntningar både jag och klubben har på mig. Jag ser verkligen fram emot 2012, avslutar hon.
 
Kontraktet är på två säsonger med start 1 januari 2012.
 
 
 
 
 
 
 

2011-11-06 15:30

Skrivet av: Webbredaktionen