Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Emma Lundh
Foto: Jimmy Lönn

Emma Lundh klar för LFC

Emma Lundh, 22 Är, forward frÄn DjurgÄrden, har skrivit pÄ ett tvÄrskontrakt med LFC. - En offensiv spelare som Àr vÀldigt jobbig att möta och som i perioder i Är var en av seriens absolut bÀsta forwards, sÀger Jörgen Petersson i LFC.

Närmast kommer Emma från Djurgården där hon var en av allsvenskans bästa spelare under säsongens första del och en starkt bidragande orsak till lagets framgång.
 
Hon är en snabb och teknisk forward som vållat LFC stora problem i de senaste säsongernas matcher.
 
- Jag ska göra allt jag kan för att LFC ska få ett framgångsrikt 2012 och att jag själv så småningom ska vara en viktig del i detta, säger Emma själv. 
 
Emma Lundh gjorde sju mål för Djurgården under 2011 och har totalt gjort 18 mål på 70 damallsvenska matcher sedan 2008.
 
- Vi får en offensiv spelare som är väldigt jobbig att möta, och som i perioder varit en av seriens absolut bästa forwards, säger Jörgen Petersson.
 
Efter fyra omgångar i våras utsågs hon till seriens mest värdefulle spelare för sitt lag i en omröstning genom Radiosporten.
 
Jörgen Petersson fortsätter:
 
- Stor, snabb och en väldigt bra funktionell teknik gör att Emma kan användas på flera positioner i vår offensiv. Vi kommer att ha tålamod med att bygga upp hennes fysik, och jag vet att även Emma numer har det tålamodet. Det ska bli spännande att följa henne!
 
Emma Lundh har IFK Viksjö i Järfälla som moderklubb och debuterade i Damallsvenskan redan som 17-åring 2006 i Hammarby efter några utvecklingsår i Brommapojkarna. 2007 blev det Djurgården och när sedan AIK gjorde sin stora satsning 2008 övergick hon dit för att så småningom återkomma till Djurgården 2010. Efter två år i DIF lämnar hon nu Stockholm för första gången.
 
Hon spelade tre U23-landskamper under 2011 och har totalt åtta U21/U23-matcher. Sedan tidigare har hon 15 U19-landskamper och hela sju mål samt 5 F17-landskamper och ett mål.
 
- Jag har bestämt mig för att verkligen försöka bli så bra som möjligt och jag ville hitta bästa möjliga miljö för att ge mig själv den chansen, säger Emma och fortsätter:
 
- Samtalen med LFC och besök på plats i Linköping har visat att jag känner att jag helt klart har valt rätt klubb. Upplägget, träningsmöjligheterna och organisationen känns helt rätt och nu är resten upp till mig! Jag är medveten om att det blir en omställning för mig, och att det kommer att bli tufft. Men jag ser verkligen fram emot att starta upp i januari!
 
Kontraktet med LFC gäller till och med 2013. 
 
 
 

2011-11-29 11:30

Skrivet av: Webbredaktionen