Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Christian Andersson
Foto: BildbyrÄn

Christian Ny TrÀnare

Christian Andersson, nÀrmast frÄn Kopparbergs/Göteborgs FC, blir ny trÀnare i LFC. Christian kommer att jobba ihop med Denise Reddy som coacher för laget och Jörgen Petersson blir helhetsansvarig Manager. Det innebÀr att LFC gör en fantastisk satsning med tre oerhört kompetenta fotbollstrÀnare pÄ heltid för Linköpings FC. - Vi vill inte bara skapa de bÀsta förutsÀttningarna för vÄra spelare, vi vill leda utvecklingen av damfotboll i Sverige och Àr beredda att ta tÀten, sÀger Anders MÀki, klubbdirektör i LFC.

Christian Andersson kommer närmast en femårig tränarsejour i Kopparbergs/Göteborgs FC. Där har han varit med på hela resan från att ha varit ett svajigt mittenlag i Damallsvenskan till ett etablerat topplag och nu framme i kvartsfinal i Champions League.
 
Tidigare var Christian tränare för Örgryte IS Juniorallsvenska lag på herrsidan med SM-guld, Gothia Cup seger och DM guld ett och samma år 2002.
 
Som spelare höll sig Christian till två klubbar nämligen Jonsereds IF och därefter Örgryte IS.
 
Under 2011 och våren 2012 genomför Christian Andersson UEFA Pro Licens, vilket är högsta möjliga utbildning inom fotbollen.
 
Christian Andersson kommenterar sitt val så här:
- Den satsning som Linköpings FC gör när det gäller helheten har varit avgörande för mitt val. En bra spelartrupp, en stark organisation och sportsliga förutsättningar som är högklassiga gör att det känns som en väldigt intressant miljö att komma till.
 
- Jag ser fram emot uppstarten och att träffa spelartruppen i januari!
 
Denise Reddy blir alltså Christians tränarkollega och Jörgen Petersson, blir i den nya organisationen Manager i LFC. Jörgen uttalar sig angående rekryteringen av Christian.
 
- Ett mycket bra val med stor insikt i damfotboll både nationellt och internationellt. Christian kommer att tillföra en dimension till i vår tränar- och ledargrupp, och det känns som ett mycket bra val för föreningen. Hans stora intresse av att vidareutbilda den enskilda spelaren passar perfekt in i det tänk vi har i den nya organisationen, säger han.
 
- Det känns också tryggt att vår nya tränartrojka känner varandra på det personliga planet, avslutar Jörgen Petersson.
 
Även Anders Mäki, klubbdirektören, är glad idag så här dagen innan årets sista dag.
 
- Jag är mycket nöjd med den ledarstab vi nu har i klubben. Mycket bra människor med hög kompetens och dessutom erfarenhet från internationell toppnivå. Det finns en enorm drivkraft att utveckla våra spelare, vårt lag och därmed vår sport, säger Anders.
 
- Nu skall vi färdigställa spelartruppen för året med ett par offensiva spelare, men kommer att vara fortsatt noggranna för att hitta rätt med den biten, avslutar han.
 
LFC bygger nu en sportslig organisation i absolut framkant. Läs mer i annan artikel här på hemsidan  inom kort om hela upplägget i den nya sportsliga organisationen. (>>länk)

2011-12-30 18:00

Skrivet av: Webbredaktionen