Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Manon Melis Holland 2012
Foto: rnw.nl

Manon Melis till Linköping

En av Damallsvenskans bästa spelare de senaste åren har valt Linköping och LFC. 25-åriga holländska Manon Melis ansluter till LFC i början av mars och med henne får Damallsvenskan glädjande nog behålla en av seriens allra mest sevärda och bästa spelare.

- Manon Melis är en forward av högsta klass och en spelare som ständigt vill bli bättre. Och hon är beredd att jobba hårt för det. Hon har skaffat sig stor erfarenhet både i Sverige och med landslaget, och hon vet vad som krävs för att nå resultat, säger LFC:s manager Jörgen Petersson.
 
Manon kommenterar själv:
- Efter att WPS-ligan lades ner var jag snabbt klar på att jag ville tillbaka till Sverige. Linköpings FC har presenterat en tydlighet i sin satsning både för laget och för att utveckla mig som spelare, säger hon. 
 
Manon Melis debuterade i Damallsvenskan 2007, och har fram till dags dato spelat 104 allsvenska matcher, och på dessa gjort imponerande 84 mål. Målfarligheten har gjort henne till skytteligavinnare 2008, 2010 och 2011, och hon var en väldigt starkt bidragande orsak till Malmös två SM-guld 2010 och 2011.
 
- Vi berättade tidigt att vi ville satsa på ett par offensiva spelare till vår spelartrupp. Det är klart att vi är mycket glada över att det var värt att vänta in Manon som tillsammans med Lisa De Vanna, Emma Lundh, Linda Sällström och Jonna Andersson kommer att hota med både snabbhet och utpräglad målfarlighet, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Jörgen Petersson, numera manager i LFC, har tränat Manon Melis tidigare.
 
- Jag känner mycket stort förtroende för Jörgen efter att han tränat mig i fyra år och jag vet att han och de andra i staben kommer att hjälpa mig bli ännu bättre. Organisationen känns mycket bra, vi har många bra spelare och en ny arena på gång.
 
- Dessutom är jag säker på att jag kommer att trivas i staden Linköping som var en positiv överraskning för mig. Jag ser verkligen fram emot att spela för Linköpings FC, säger Manon Melis vidare.
 
Internationellt har Manon Melis varit Hollands nyckelspelare de senaste åren, och i såväl EM-kvalet som i mästerskapet i Finland 2009 spelade hon en avgörande roll för sitt land. Hon har på 83 landskamper gjort hela 40 mål, och med det är hon klart bäst genom tiderna i holländsk damfotboll.
 
- För oss är Manon är ett starkt tillskott till en redan mycket intressant spelartrupp, säger Jörgen Petersson och avslutar:
 
- Då är truppen i LFC spikad för 2012. Nu gäller det att jobba stenhårt och fokuserat för att förbereda oss så bra som möjligt inför Damallsvenskan.
 
LFC premiärspelar mot Kristianstad på bortaplan 9 april innan hemmapremiären mot Tyresö tisdag 17 april. Boka in detta datum i Din kalender redan nu! Säsongskort köper Du till mycket bra priser för hela familjen. Läs mer under Biljetter!
 
 
 FAKTA MANON MELIS  

Född 860831 i Rotterdam
Position Forward
Tröjnr 9
Moderklubb RVVH, Holland
Tidigare klubbar: LdB FC Malmö
Sky Blue FC (inget spel)
Allsv matcher/mål   104 / 84
Landskamper/mål   83 / 40
 
 
 
 
 
Views: 656 

2012-02-16 11:00

Skrivet av: Webbredaktionen