Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Manon Melis i duell mot Ã…tvidaberg
Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort i genrepet för LFC

Linköpings FC fick med sig ett oavgjort resultat i genrepet mot Åtvidabergs P16-lag. Louise Fors stod för Linköpings mål på straff i den andra halvleken.

Linköpings FC spelade idag sin sista träningsmatch, innan premiären i Damallsvenskan om två veckor, mot Åtvidabergs P16-lag. Gästerna fick en riktigt bra start på matchen och fick in bollen bakom Sofia Lundgren redan efter två minuter. Linköping hade problem de första tio minuterna men repade sig sedan och jobbade sig sedan in i matchen. LFC spelade ett stabilt försvarsspel kombinerat med ett bra anfallsspel som skapade vissa problem för gästerna från Åtvidaberg. Trots detta lyckades inte Linköping spräcka nollan i den första halvleken.

Således var Åtvidaberg i ledningen efter en spelad halvlek, men det skulle ändra sig snabbt i den andra halvleken. Efter två minuter blev Emma Lundh nedriven i straffområdet med straffspark som följd. Louise Fors klev fram och satte dit kvitteringen bakom Åtvidabergs duktige målvakt. Linköping fortsatte sedan att spela bra och visade väldigt goda intentioner i spelet. Mariann Gajhede och Nilla Fischer visade att deras samarbete på mittfältet funkar bra, vilket lovar gott inför den stundande Damallsvenskan. Åtvidaberg stack upp i den andra perioden och hade ett öppet läge från nära håll med tio minuter kvar att spela, men lyckades på något sätt att skjuta över från tre meters håll. LFC i sin tur var riktigt nära att ta ledningen flera gånger om i slutskedet av matchen men den sista skärpan fanns inte där. Matchen slutade således oavgjort efter en väl genomförd match av de båda lagen.

Tränarkommentarer Christian Andersson:

– Man får jobba lite hårdare i försvarsspelet när man möter killar och idag tycker jag att vi gör det väldigt bra stundtals. Den känslan tar vi med oss nu till premiären om två veckor. Vi skapar dessutom en hel del farliga lägen i matchen idag.

Matchfakta:
0-1 Åtvidaberg 2 min
1-1 Louise Fors 48 min
67 Byte LFC Petra Larsson in, Matilda Agne ut
77 Byte LFC Josefine Alfsson in, Nora Holstad ut
79 Byte LFC Jonna Andersson in, Louise Fors ut

2012-03-26 20:12

Skrivet av: Gustaf Pettersson