Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Nilla Fischer 2012
Foto: Erik Åström

MittfÀltsmotorn frÄn Malmö

FjolĂ„rets sjĂ€tteplats ska bytas ut mot en topplacering. Linköpings FC har satsat hĂ„rt och gjort flera tunga vĂ€rvningar för att kunna vara med och slĂ„ss i toppen av tabellen. – Vi ska vara ett av lagen som utmanar om guldet, sĂ€ger Nilla Fischer, en av de nya spelarna.

Det var värvningen av Nilla Fischer som satte tonen för årets upplaga av LFC. Fjolårets lagkapten i Malmö har, mellan alla landslagssamlingar, förberett sig inför säsongen. Den första seniorsäsongen utanför Skåne och visst känner hon en viss skillnad i träningen.
 
– Jämfört med de två senaste åren har det varit stor skillnad, men jag har haft Jörgen fyra år tidigare så jag vet hur det är uppbyggt. Sedan är det lite nya övningar och löpningar, men jag har vetat på vilken nivå det ska ligga. Det har varit tuffare rent fysiskt och jag gillar det för jag vet att det ger resultat för mig, säger Nilla.
 
Skönt att det börjar närma sig seriestart?
– Absolut. När man börjar försäsongen så tycker man att det är skitlångt kvar till premiären. Men man plågar sig igenom den första veckan och efter ett tag går det ganska snabbt och man glömmer hur jobbigt det är. Nu är alla spelare på plats det känns väldigt bra.
 
Först ut i spelschemat väntar en tuff batalj på bortaplan mot Kristianstad. Därefter är det dags för hemmapremiär och det mot hårdsatsande Tyresö som har siktet inställt på guld. En rejäl värdemätare direkt där publikfriande fotboll kommer att stå på menyn.
 
– Jag har varit med så länge och det är en match som alla andra och det handlar om tre poäng. Sedan är det en extra trigger att Tyresö står för motståndet eftersom de har gått ut och sagt att de ska vinna guldet i år.
 
Om de har guld som målsättning, vad har ni för tankar inför säsongen?
– Vi ska vara ett av lagen som utmanar om guldet, sedan är det svårt att sia om hur det går. Det är såklart ett av målen, men vi får jobba med att ta en match i taget och sträva högt. Vi kan absolut vara med och slåss om guldet.
 
Efter två raka SM-guld och totalt nio säsonger i Malmö valde Nilla att lämna tryggheten i Skåne och flytta norrut. Ett val hon gjorde för att fortsätta utvecklas som spelare och ständigt pressa sig själv.
 
– Jag vill vara så bra som möjligt hela tiden och utveckla mina styrkor ännu mer. Jag vill verkligen visa att de har värvat en bra spelare och hjälpa laget att nå framgång, säger Fischer.
 
Nu är tanken att hon ska fylla ut rollen som mittfältsdynamo, en spelartyp Linköping kanske har saknat de senaste åren.
 
– Jag ser mig själv som en ledartyp på och utanför planen. Jag ska bidra med mycket vinnarskalle och erfarenhet, vet vad som krävs och är van vid att vinna. Det är väl att tillföra det till laget. Nu har vi jämnare ålder på truppen, många vet vad som gäller och är redo för det.
 
 
 


Views: 102

2012-04-06 15:32

Skrivet av: Rasmus Hallgren