Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Karen Bardsley 2012
Foto: Erik Åström

Englands VM-målvakt bor i Linköping

Den 27-åriga målvakten kom till Linköping och Sverige i mitten av fjolårssäsongen för att backa upp Sofia Lundgren. Det blev totalt tre matcher från start och nu är Karen Bardsley tillbaka igen, redo att utvecklas ännu mer.

– Jag hade inget annat planerat så jag tyckte att tre månader i Sverige kunde vara trevligt. Jag hade en riktigt bra tid här och bestämde att det var i Linköping jag ville vara även under 2012.
 
Jag ser verkligen fram emot att vara i en professionell miljö där jag kan träna och tävla med några av världens bästa spelare, säger Bardsley.
 
Linköping är den första destinationen utanför hemlandet USA och det har varit en viss omställning. Det går till exempel inte att ersätta det kaliforniska klimatet, men det går utmärkt att ta sig runt i Linköping då alla kan prata engelska.
 
– Jag ser fram emot att lära mig mer svenska så jag kan kommunicera bättre. Den första tiden i Sverige har varit bra och jag har fått en stor dos av den svenska kulturen. Vi har en bra stämning i laget och jag gillar hur alla vill gå och fika hela tiden, haha.
 
- Sedan blev jag förvånad över hur intresserade alla var av mode och är måna om hur man ser ut. Alla ser så uppiffade ut, konstaterar Karen.
 
Hur har din vintersäsong sett ut?
– Efter säsongen åkte jag hem till Kalifornien och tränade bland annat med herrarna från mitt gamla universitetslag. Sedan hade vi några läger runtom i Europa med det engelska landslaget så det har varit ganska mycket resande under försäsongen.
 
- Jag är glad att kunna vara på en och samma plats och träna på de saker som jag behöver bli bättre på.
 
Karen är född och uppvuxen i USA men har brittiska föräldrar, något som har gjort att hon har valt att representera England i landslagssammanhang, trots att USA:s ungdomslandslag ryckte i henne. I sommar väntar en stor milstolpe – OS i London och med största sannolikhet är Karen med och vaktar målet för hemmanationen.
 
– Det skulle vara helt otroligt att få vara med. Vi vet egentligen inte mycket om läget och hur det fungerar med uttagningarna, men att få representera Storbritannien i de olympiska spelet vore en härlig möjlighet och jag hoppas kunna vara en del av det.
 
Ödmjukt sagt av en ödmjuk person som vaktade det engelska målet i VM förra sommaren där det blev respass i kvartsfinalen mot Frankrike. Men England var faktiskt det enda land som besegrade världsmästarna Japan och Karen höll nollan.
 
 
 

 
 
 
 


Views: 190

2012-04-08 13:06

Skrivet av: Rasmus Hallgren