Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Charlotte Rohlin 2012
Foto: Erik Åström

En revanschsugen kapten

Förra sÀsongen blev allt annat Àn vad man förvÀntat sig. Nu tar LFC och lagkaptenen ny sats och hoppas pÄ en framgÄngsrik sÀsong dÀr man vill vara med och slÄss i toppen av tabellen. - Jag Àr full av revanschlusta och vill att allt ska bli sÄ mycket bÀttre, sÀger hon.

Det börjar närma sig säsongsstart och den 31-åriga lagkaptenen Charlotte Rohlin ser med tillförsikt fram emot premiären. Ett revanschsuget LFC har laddat batterierna under vintern och är mer redo än någonsin.
 
– Jag tycker att vi har fått ihop det bra med alla nya. Vi går och väntar på att det ska starta. Det är samma känsla inför varje säsong att man är trött på försäsongen och vill ut på gräset och spela matcher som betyder någonting, säger Rohlin.
 
Fjolårssäsongen tog slut i mitten av oktober och ända sedan dess har det varit en enda lång väntan. En väntan på en ny säsong och revansch. Sjätteplatsen ska bytas ut mot en placering bland de främsta och trots att man har plockat in fem nya spelare inför årets säsong så är det mycket som är annorlunda enligt Charlotte.
 
– Vi har fått in en tränare med lite nytänk och flera av spelarna känner man sedan tidigare. Nilla har jag spelat med i landslaget och Manon, Matilda och Emma har jag mött. Framför allt är det bra med Manon och Lisa som är utländska och har ett annat tänkt och är uppväxta med en helt annan fotboll, säger hon.
 
Men ”bara” fem nya spelare jämfört med i fjol, hur ska ni nå en topplacering?
– Jag tycker inte att placeringen i fjol speglar vår prestation och det var positivt att vi kunde avsluta bra. Man ville spela nästa säsong så fort som möjligt och nu är vi äntligen här. Jag är full av revanschlusta och vill att allt ska bli så mycket bättre och känner mig jätteinspirerad.
 
Den nyligen avslutade försäsongen har varit både jobbig och lång, men har ändå gett resultat. Flera kvalitativa träningsmatcher mot bra motstånd. Resultaten har varit blandade, men man kan visa upp segrar mot de båda guldkandidaterna Kopparbergs/Göteborg och Tyresö. Även träningarna har hållit en högre klass.
 
– Försäsongen har varit tung, men det ska den vara. Det är en period man får pina sig igenom och man vet varför man gör det. Samtidigt som det har varit tufft så har vi hållit en bra kvalitet med bra fotbollspass mellan all styrka och löpning. Det är en stor skillnad jämfört med föregående år, säger hon.
 
Vad har du själv satt upp för mål?
– Jag vill utvecklas hela tiden och tänker på små detaljer som jag måste utveckla för att jag ska bidra med mer till att laget ska bli bättre. Jag har mina små tankar och mål som jag jobbar efter varje träning och självklart vill jag vara med i toppen och fajtas när vi väl står det ute på planen.
 
 
 
 
 


Views: 123

2012-04-08 17:54

Skrivet av: Rasmus Hallgren