Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Jörgen Petersson 2012
Foto: Erik Åström

LFC:s nya trÀnarkonstellation

LFC har de senaste Ă„ren prenumererat pĂ„ en topplacering. FjolĂ„rets sjĂ€tteplats var en plump i protokollet, men inför Ă„rets sĂ€song har man storsatsat – bland annat med en ny konstellation av trĂ€nare som till mĂ„ngt och mycket pĂ„minner om herrarnas upplĂ€gg.

Förra årets huvudtränare, Jörgen Petersson tar klivet upp som manager. Det innebär ett sportsligt helhetsansvar samt en lite mer tillbakadragen roll på fotbollsplanen, där Denise Reddy och Christian Andersson istället sköter träningen.
 
– Eftersom den dagliga träningen läggs upp av Christian och Denise så har jag istället fått ta ett större ansvar för skadade spelare, spelare som klivit av träningen i förtid och de med lite speciella upplägg, säger Jörgen.
 
Hur har den första tiden varit?
– Det har varit väldigt mycket och väldigt spretigt. Vi har inte haft alla spelare samlade särskilt mycket och det tar tid att strukturera upp det, men det blir bättre och bättre hela tiden. Sedan är det som sagt lite annorlunda. Jag har jobbat som tränare i 20 år, så det känns konstigt att inte vara mer delaktig i den dagliga träningen. Jag tror att den här lösningen är bra för föreningen och det är det viktigaste.
 
I en mer överblickande position finns det också mer tid att reflektera och känslan kring laget är god. Man har för första gången under Jörgens tid i LFC fått en bra åldersstruktur samtidigt som ingen lagdel är underrepresenterad.
 
– Gruppen är väldigt homogen och det känns jättebra. Vi har hållit på att bygga upp det här sedan två år tillbaka och har fått 19 spelare som verkligen vill vara här. Vi tror väldigt mycket på stor träningsmängd och individualiserad träning och spelarna som är här är inne på samma linje och får mer än gärna sticka ut och vara skickliga individualister.
 
Upplägget på träningen har också varit annorlunda jämfört med fjolårssäsongen. Då var Champions League, i början av mars, ett av delmålen som man tränade inför. Nu är det istället premiären mot Kristianstad, första veckan i april, som gäller.
 
– Vi har tränat mycket mer än vad någon har gjort tidigare på damsidan. Mer likt ett europeiskt herrlag. Sedan har vi varit med noggranna för hur individen ligger till. Under januari och februari hade vi tio-elva spelare med egna scheman som bröt den övriga gruppens träning, säger Petersson.
 
Vad tror du att ni har för chanser i år?
– Vi har en tydlig målsättning inom gruppen och den jobbar vi själva med. Sedan är det fyra lag som har goda möjligheter att vinna guldet och det finns en rimlighet att Tyresö är den stora favoriten. Som jag ser det som är det laget som över längre perioder fungerar bäst som lag som har störst chanser att vinna.
 
 
 
 


Views: 50

2012-04-06 10:11

Skrivet av: Rasmus Hallgren