Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Maja i kamp Mariebo - LFC 2010
Foto: Filip Oskarsson

LFC går in i cupen 15 maj

Smedby AIS blir LFC:s motståndare i Svenska Cupens tredje omgång där de allsvenska lagen går in. Matchen spelas tisdag 15 maj på Smedby IP i Norrköping.

Det blir alltså Tilda Heimerssons moderklubb som LFC får spela mot i cupen. Klubben är en riktig talangfabrik och även Jessica Samuelsson kommer den vägen även om hon började sin karriär i Åby IF.
 
Dagens Smedby spelar i Division 2 Södra Svealand och efter två omgångar har man vunnit den ena. Lovisa Gustafsson är bäste målskytt så långt med tre mål och Karin Kling har gjort två.
 
Ifjol slutade laget på sjätte plats i division 2. Man är utan tvekan Östergötlands bästa talangfabrik på damsidan och man har alltså utvecklat två av de fyra spelare distriktet har i Damallsvenskan. Både Tilda och Jessica har ju dessutom även spelat med A-landslaget.
 
Smedby har tagit sig till tredje omgången efter segrar mot småländska Ormaryd borta med 3-1 samt Rynninge från Örebro med hela 6-0. Linn Pettersson gjorde tre mål i den matchen.
 
De damallsvenska lagen går alltså in i turneringen nu i omgång 3 då det är 32 lag kvar i Svenska Cupen. Så här ser lottningen ut med damallsvenska inslag. Inom parentes är divisionsnivån på motståndet.
 
Svenska Cupen 2012, omgång 3
Smedby AIS (2) - LFC
Mariestads BoIS (2) - JItex
Sunnanå (1) - Umeå IK
IK Sirius (1) - Tyresö
Gideonsberg (2) - Djurgården
Bollstanäs (1) - KIF Örebro
Hammarby (1) - AIK
Mariebo (2) - Kopparbergs/Göteborg
IFK Kalmar (1) - Kristianstad
Rödeby (2) - Vittsjö
Stattena (2) - Malmö
Alvik (2) - Piteå
 
 
 

2012-05-06 12:40

Skrivet av: Webbredaktionen