Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Pernille Harder 2012
Foto: Linköpings Fotboll Club

Dansk supertalang till LFC

Pernille Harder, stor talang och etablerad landslagsspelare i samma person, har skrivit på för LFC. Kontraktet är på 2,5 år och hon är spelklar 1 augusti.

Linköpings FC har gjort klart med danska storlöftet Pernille Harder för de kommande 2,5 åren. 19-åriga Pernille Harder kommer närmast från danska IK Skovbakken. 
 
- Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg i min karriär och ansluta till Linköpings FC i sommar, säger Pernille.
 
Pernille debuterade i danska A-landslaget 17 år gammal i oktober 2010, och presenterade sig med att göra hattrick i sin första landskamp. Efter debuten har hon varit bofast som startspelare i landslaget och på 28 matcher har hon gjort 15 mål. 
 
- Med tanke på skadesituationen har vi sett över möjligheten att förstärka vår spelartrupp så snart det skulle bli möjligt, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.
 
Pernille betraktas som en mycket stor talang som redan presterat anmärkningsvärt bra på internationell nivå med Danmark trots hennes unga ålder.
 
- Vi är självklart mycket glada att hon valt LFC för de närmaste 2,5 åren, säger Jörgen Petersson, manager i LFC.
 
- Jag har stora ambitioner med min fotboll och kommer att göra allt jag kan för att både laget och jag själv ska lyckas så bra som möjligt. Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben, klubbens utvecklingsmöjligheter och staden när jag hälsade på och jag är säker på att jag kommer att trivas i min nya hemstad, säger Pernille som hoppas få med sig sin sambo Alexander som också är elitspelare i den danska högstaligan.
 
- Vi får en spelare som redan etablerat sig internationellt. Pernille är en mycket hårt arbetande spelare som förutom en mycket bra teknik och speluppfattning även är målfarlig, avslutar Jörgen Petersson.
 
 
 
 FAKTA

Namn: Pernille Harder
Född: 1992-11-15
Position: Offensiv mittfältare/forward
Tröjnr LFC: 16
Moderklubb: Tulstrup-Faurholt IK
Senaste klubb: IK Skovbakken
A-landskamper 28
Mål 15
Övrigt Årets talang i Danmark 2010
Totalt landskamper 28 A, 15 U19, 23 U17, 3 U16
Antal mål för Danmark   A: 15, U19: 13, U17:9
 
 
 Views: 424

2012-06-04 15:15

Skrivet av: Webbredaktionen