Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Martin Sjögren 2012
Foto: Linköpings Fotboll Club

Martin Sjögren förstärker LFC

Det blir Martin Sjögren, tidigare guldtränare i Malmö både 2010 och 2011, som kompletterar Christian Andersson i LFC. -En mycket bra lösning för LFC. Martin är erfaren, har goda meriter och är mycket väl bekant med Christian, vilket också är viktigt för oss, säger klubbdirektören Anders Mäki i en kommentar.

Det blir alltså Malmös förre tränare Martin Sjögren som kompletterar Christian Andersson.
 
-Det ska bli kul att få jobba med en lag igen på vardaglig basis och Linköping är förstås en av de bästa klubbarna både organisatoriskt och ambitionsmässigt vi har i Sverige, säger Martin själv och fortsätter: 
 
-Det ska bli mycket stimulerande och också roligt att få träna tillsammans med Christian som jag känner väl sedan tidigare.
 
Martin har under den senaste tiden verkat i organisationen runt F19-landslaget och han fanns på plats som en av ledarna när Sverige vann EM-guld i Turkiet i början av juli. I guldlaget återfanns ju även Jonna Andersson från LFC.
 
I övrigt har han engagerat sig i olika uppdrag på klubbnivå i utlandet och varit pappaledig. Martin, som kommer från Gimo i Uppland, tränade LdB Malmö under många år tillsammans med Jörgen Petersson och fortsatte där som huvudtränare efter att Jörgen flyttade till LFC 2010. Han var då ansvarig tränare under de båda guldåren 2010 och 2011 i Malmö.
 
Det är alltså en välmeriterad, modern och erfaren damfotbollstränare som förstärker upp LFC:s tränarkonstellation. Martin börjar arbeta direkt och finns på plats i Linköping fram till torsdag denna första vecka innan han börjar ordna litet praktikaliteter inför flytten till Linköping.
 
Kontraktet med LFC gäller säsongen ut.
 

 Martin Sjögren assisterar Christian Andersson i LFC.

Views:

2012-07-30 16:30

Skrivet av: Webbredaktionen