Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-jubel 2012
Foto: Filip Oskarsson

Första spelarinventeringen...

Nu nÄgra dagar efter sista matchen börjar det utkristallisera sig den första inventeringen av LFC:s spelartrupp inför 2013 och den första sÀsongen pÄ den nya fotbollsarenan i Linköping. Fem kontrakt Àr klara och fem spelare lÀmnar LFC.

Tre av spelarna i LFC-truppen lämnar nu direkt för spel i den australienska ligan som drar igång om någon vecka.
 
Det är Lisa de Vanna, vars kontrakt med LFC gått ut som skall spela i Perth Glory Women, Petra Larsson till Melbourne Victory och Lollo Fors som kommer att representera Western Sydney Wanderers. LFC-representation i tre olika klubbar alltså.
 
Gällande Petra Larsson så är hon klar för spel i LFC 2013 då hon kommer hem i början av februari. Tvärtom med Lollo Fors, som hade kontrakt, men valt att säga upp detta i samförstånd med LFC och där är det oklart vad som händer efter Australien-äventyret.
 
-Det är ju jättekul att våra spelare är eftertraktade "down under" och med tanke på den ekonomiska utvecklingen i svensk damfotboll så blir det under vinterhalvåret ett bra komplement till en satsning i Sverige, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.
 
Karen Bardsley, Nora Holstad Berge, Josefine Alfsson, Matilda Agné och Emma Lundh lämnar LFC efter att kontrakten nu gått ut. Inga nya klubbar är klara för dessa i skrivande stund.
 
-Alla dessa har varit klara en tid och i samtliga fall är det ju också spelare som fått begränsat med speltid under hela eller delar av säsongen, fortsätter Anders.
 
Sedan tidigare är Charlotte Rohlin, Jessica Samuelsson, Nilla Fischer och Pernille Harder klara för spel 2013.
 
I övrigt pågår diskussioner med såväl gamla som eventuellt nya spelare i sedvanlig ordning vid den här årstiden och mer information lämnas vartefter läget klarnar.
 
-En bra stomme och faktiskt fler klara än vad vi brukar ha så här direkt i säsongsslutet. Inför guldsäsongen 2009 hade vi faktiskt inte en enda spelare klar när säsongen 2008 slutade. Vi får jobba på och det kommer säkert klarna en del de närmaste veckorna.
 
-Skillnaden nu är förstås att vi måste mätta munnen efter matsäcken och bli duktiga på att bygga en helhet för spelarna, där alltså färre än tidigare kommer att kunna vara proffs. Målet är ändå helt klart att få ett slagkraftigare lag än den gångna säsongen, säger Anders som också ser en uppsida i den nya arenan och EM som kommer till Linköping under 2013.
 
-Visst, det är tufft nu för många klubbar i Damallsvenskan, vi är inte undantagna, och vi kommer inte att riskera klubbens ekonomi men hoppas förstås på ett uppsving intressemässigt 2013, avslutar han.
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 

2012-11-07 12:15

Skrivet av: Webbredaktionen