Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

EM-guldmedaljör till LFC

Lina Ringshamre 2012
Foto: BildbyrÄn

Lina Ringshamre, 19 Är, mÄlvakt och EM-guldmedaljör frÄn i somras, har skrivit pÄ ett tvÄÄrskontrakt med LFC. Lina kommer nÀrmast frÄn Sundsvalls DFF i Norrettan.

- Jag ser fram emot att komma till en toppklubb i Damallsvenskan, jag är imponerad av klubbens bredd rent organisatoriskt som naturligtvis skiljer sig en hel del från alla div.1-klubbar, säger Lina i en kommentar.
 
Lina Ringshamre kommer närmast från Sundsvall dit hon flyttade till fotbollsgymnasiet från Hudiksvall där hon tidigare representerade Team Hudik. Hennes moderklubb är Norrala IF, norr om Söderhamn. Med tiden har hon även klivit in i det svenska landslaget för sin åldersgrupp, som alltså utmynnade i ett EM-guld i somras.

Nu vill hon ta nästa steg i sin utveckling i Linköping.
 
- Det känns mycket bra att ha tillgång till två mycket bra målvakter i vår trupp inför 2013 och vi hoppas såklart att Lina skall trivas hos oss och utvecklas vidare. Det behövs definitivt en ny generation toppmålvakter i Sverige om några år när de mest rutinerade har gett sitt bästa, säger klubbdirektören Anders Mäki i LFC. 
 
- I LInköping är det utmärkta träningsmöjligheter. Det känns som helt rätt miljö för mig för att ta nästa steg i min utveckling. Det är också en stor fördel att få träna med en så rutinerad toppmålvakt som Sofia Lundgren, säger Lina avslutningsvis.
 
Lina står noterad för 10 F19-landskamper och hon var reservmålvakt under F19-EM i somras.
 
 
 

2012-12-05 12:20

Skrivet av: Webbredaktionen