Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

Ännu en vinnare till LFC

Magdalena Ericsson 2012
Foto: BildbyrÄn

LFC fortsÀtter att rekrytera stora talanger. Nu har Magdalena Ericsson, 19 Är back, skrivit pÄ. Hon kommer nÀrmast frÄn DjurgÄrden och var med och vann EM-guld i somras.

- Det känns oerhört kul och spännande att ha skrivit på för LFC. Jag känner mig nu redo att ta ännu ett kliv i min utveckling och därför känns det otroligt roligt att Linköping visat intresse. Klubben känns professionell och kommer ge mig de bästa förutsättningarna för att ta nästa kliv, säger "Magda" i en kommentar.
 
Hon har varit ordinarie de senaste säsongerna i det F19-lag som vann EM i somras. Sammanlagt har hon spelat 24 landskamper varav 13 det senaste året.
 
- En bra back med god speluppfattning och en vass vänsterfot, säger Anders Mäki i LFC som är glad över att LFC fått Magdas påskrift.
 
- Vi har nu tre spelare från guldlaget från F19-EM. Det betyder mycket fina framtidsutsikter samt en jättebra balans till de rutinerade spelare som vi redan har under kontrakt, säger han.
 
Magdalena Ericsson är född och uppvuxen i Stockholm med Enskede IK som moderklubb. Hon debuterade på allvar i Damallsvenskan som 17-åring i Hammarby 2011 och när Bajen åkte ur flyttade hon till Djurgården för att fortsätta spela på högsta nivån. Ifjol blev det 19 matcher och ett mål från Magda i Djurgården. 
 
- Jag har i två år spelat i två bottenlag i Damallsvenskan där förutsättningarna inte varit de bästa. Jag blickar nu positivt framåt mot ett spännande 2013 med flytt och byte av miljö, avslutar Magda.
 
Fotnot: Förutom Magdalena Ericsson, spelade Jonna Andersson och Lina Ringshamre i guldlaget från EM 2012.
 
 
 
 
 

2012-12-06 10:07

Skrivet av: Webbredaktionen