Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Martin Sjögren och Christian Andersson 2012
Foto: Linköpings Fotboll Club

Martin har skrivit på

Det har varit på gång länge och i media betecknats som klart. Men nu är det också bläck på pappret, Martin Sjögren fortsätter som tränare för LFC.

Nu är det helt klart att Martin Sjögren fortsätter som tränare i Linköpings FC. Han har skrivit på ett kontrakt om 2+1 år.
 
- Det ska bli intressant och inspirerande att jobba vidare i LFC. Linköping står inför ett utmanande förändringsarbete i att föryngra laget, och den satsningen tilltalar mig, säger Martin Sjögren.
 
- En viktig pusselbit förstås, vi har fått känna på varandra sedan i somras och det är klart att det känns enormt bra med en så meriterad vinnare klar för framtiden i vår ledarorganisation, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Martin Sjögren är född i Gimo men har varit verksam under sin fotbollskarriär som spelare och ledare även i Växjö och har de senaste åren bott i Malmö. Han ledde LdB FC Malmö till två raka SM-guld 2010 och 2011.  Under första halvan av 2012 verkade Martin i en del olika mindre uppdrag tillsammans med att han var med i ledarstaben runt det F19-landslag som vann EM i början av juli.
 
- Efter att ha tagit en tids timeout från klubbfotbollen under 2012 så känns det nu att jag saknat den dagliga verksamheten som det innebär att vara i en elitklubb. Att få sätta igång med arbetet med att skapa ett fungerande lag och ett effektivt ledarteam ser jag verkligen fram emot, säger han själv.
 
Martin är taggad inför 2013:
- 2013 blir ett spännande år i svensk damfotboll med EM, och i synnerhet i Linköping med sitt värdskap och en ny arena. Jag hoppas att det och att vårt framtida spel ska bidra till att locka än fler åskådare till LFC's matcher.  
 
Martin kom alltså till LFC under sommaren 2012 och ledde laget tillsammans med Christian Andersson hela höstsäsongen. LFC hoppas därmed att den tränarkonstellation som avslutade säsongen så positivt också blir paret som leder klubben in i 2013. Målvaktstränaren Leif Eriksson är nämligen också klar för 2013.
 
- Leffan är en av Sveriges bästa målvaktstränare och förmodligen ganska unik eftersom han delar sitt uppdrag med att coacha toppmålvakter inom både dam- och herrsidan (ÅFF), säger Anders Mäki.
 
- Det är dock inte helt klart med Christian, vi har en klausul för omförhandling och jag förstår att han vill fundera litet efter den turbulenta vårsäsong vi alla fick uppleva. Vi har dock bra samtal och är inne på detaljer i rollerna mot laget, säger Anders.
 
- Vi måste tillsammans sätta hela ledarorganisationen och komma överens om tydliga roller, något vi absolut lärde oss från ifjol, fortsätter han.
 
- Vår förhoppning är så klart att det ska lösa sig inom kort och att Martin och Christian fortsätter som tränare med Leffan som ansvarig för målvakterna, avslutar Anders Mäki.
 
 
 
Views: 648

2012-12-12 15:40

Skrivet av: Webbredaktionen