Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Stina Blackstenius
Foto: Thomas Augustsson, MVT

SUPERTALANG KLAR FÖR LFC

Vadstenatjejen Stina Blackstenius har skrivit på ett kontrakt med Linköpings Fotboll Club. Stina är född 1996 och en av de största talangerna i Sverige i sin åldersgrupp. FOTO: Thomas Augustsson, Motala-Vadstena-Tidning.

– Det känns stort att ha fått den här chansen och det kommer bli en spännande utmaning. Det finns stora möjligheter att utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare i LFC, säger nyförvärvet Stina Blackstenius.

Stina har på 11 landskamper under 2012 gjort hela 10 mål och F16-landslaget vann också sin kvalgrupp i första delsteget mot EM 25-28 juni 2013. Hon gjorde fyra mål på de tre första kvalmatcherna. Det återstår dock ett kvalspel till under våren 2013 innan EM-platsen är säkrad.

- Stina har balans, teknik, ett driv och en målfarlighet som få så unga spelare kan visa upp, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki som har sett henne i ett par matcher.

Blackstenius spelade i år i hemmaklubben Vadstena GoIF i division 3 och vann hela serien skytteliga med hela 38 mål. Hon blev förstådd utsedd till Årets Flickspelare i Östergötland.

- En del kan tycka att det är tidigt att kliva in i Allsvenskan redan som 16-åring, men det är en avvägning att få komma in, träna och tävla varje dag på hög nivå mot risken att bli kvar i lägre divisioner och inte utvecklas maximalt. Vi har testat 16-åringar i elitserien i ishockey så varför skall inte tjejer få samma chans, damfotbollen har ju generellt en lägre inträdesålder på högsta nivå än ishockey, förklarar Anders.

- Vårt mål är att ge Stina som alla andra spelare den bästa individuella miljön som är möjligt och jag tror hon kan överraska många även på den här nivån.

2012-12-27 16:50

Skrivet av: Webbredaktionen