Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Martin Sjögren och Christian Andersson 2012
Foto: Linköpings Fotboll Club

Christian lämnar LFC

Christian Andersson, till höger på bilden, lämnar LFC inför säsongen 2013. Martin Sjögren är ju sedan en tid klar som huvudtränare, men det blir inte Christian som biträder honom under 2013.

- Jag är tacksam för att vi lyckats hitta den lösning som vi nu kommit fram till. Det har varit ett händelserikt år med nya erfarenheter på alla plan och vi skiljs åt som vänner, säger Christian själv i en kommentar.
 
Christian kom till LFC inför 2012 efter ett mångårigt engagemang som assisterande tränare i Kopparbergs/Göteborgs FC. Det blev bara en säsong i LFC.
 
- No hard feelings. Vi har helt enkelt inte hittat den roll i organisationen som matchar Christians och LFC:s ambitioner. Så kan det bli ibland och istället för att pussla ihop någonting som inte känns 100% bra för någon av parterna så väljer vi att gå skilda vägar, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Höstens fina samarbete mellan Christian och Martin Sjögren avslutades med en hedrande tredjeplats i Damallsvenskan. Parallellt jobbade man också tillsammans med LFC in en ny strategi, där klubben på litet sikt skall bli framgångsrika med en mix av unga talanger (bl a från Östergötland) och etablerade spelare.
 
Något som inför årets säsong ser väldigt lovande ut.
 
- Jag önskar LFC, spelare och ledare all lycka framöver och hoppas att de kan nå framgång redan under 2013, avslutar Christian Andersson.
 
Som assisterande tränare till Martin har LFC nu engagerat Anders Jacobson, 35 år från Växjö, men som bott i Linköping sedan 1999. Han har själv spelat fotboll i LFF fram till 2007 och därefter varit engagerad som ungdomstränare.
 
 
 
 

 
 
 
Views:

2013-01-11 15:00

Skrivet av: Webbredaktionen