Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Jennie Nordin 2012
Foto: UEFA.com

Jennie Nordin klar för LFC

Mittbacken frÄn EM-guldlaget i F19 2012 Àr nu klar för LFC. Jennie Nordin kommer nÀrmast frÄn AIK dÀr hon spelat tre A-lagssÀsonger, varav tvÄ i Damallsvenskan.

-Det känns otroligt kul att få komma till en klubb som LFC och att få spela tillsammans med så pass rutinerade spelare som finns i laget, säger Jennie Nordin själv i en kommentar.
 
Jennie spelade ifjol 15 matcher för AIK och 10 landskamper med F19, där hon totalt har 16 genom åren. Hon är en lång och reslig mittback med mycket goda framtidsutsikter.
 
-Perfekt för oss i LFC med ytterligare en ung och hungrig framtidsspelare. Även om hon inte fyllt 20 ännu så är hon ändå rutinerad både från Damallsvenskan och från internationellt spel. Beroende på hur tränarna formerar laget har Jennie stora chanser att ta sig en ordinarie plats, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Jennie Nordin startade sin fotbollskarriär i Danmark, där familjen bodde under ett par år då fadern Krister var professionell spelare i Bröndby. Hon var dock bara 10 år när flytten gick hem igen och efter ett par år i Ekerö IK, blev det AIK som 14-åring 2007. Hon debuterade i Damallsvenskan 2010 som 17-åring.
 
-Linköping känns som det självklara valet för mig och min fotbollsutveckling och jag ser fram emot ett riktigt bra år i LFC-tröjan, avslutar Jennie.
 
 

2013-01-18 14:50

Skrivet av: Webbredaktionen