Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Martin Sjögren 2012
Foto: Linköpings Fotboll Club

Dags för första träningsmatcherna

Ikväll reser Linköpings FC ner till Växjö för spel i träningsturneringen Växjöcupen. En minst sagt efterlängtad premiär för det "nya" LFC.

Efter en månad lång försäsong är det äntligen dags för LFC att beträda planen för matchspel. Som tidigare år deltar laget i Växjöcupen och i den första matchen ställs LFC mot IFK Kalmar.

– Vi har tränat på en hel del moment, även fast den största fokusen har varit på att bygga upp det fysiska. Vi har tränat en hel del fotboll utifrån vår spelidé och vårt sätt att spela. Vi vill se att grunderna finns med där och att det vi har jobbat med syns, säger Linköpings Martin Sjögren.

Med drygt två månader kvar till premiären i Damallsvenskan börjar alltså träningsmatchandet för LFC. På två månader ska två turneringar genomföras samt ytterligare fyra träningsmatcher.

– Det är alltid bra när man har spelat ett par matcher, som vi ska göra i helgen, för att ha något att förhålla sig till, något att ta på för utvärdering och bygga vidare på. Matcherna kommer i ett bra läge.

Det faktum att LFC ska spela två turneringar på försäsongen är något som Martin Sjögren ställer sig väldigt positiv till.

– Matcherna gäller någonting. Även fast det är en träningsturnering så betyder matcherna i sig någonting och i Växjöcupen finns det även en vinstsumma inblandad för de som vinner.

Hur ser läget ut i laget?
– Vi har frågetecken för Jonna Andersson som har stukat foten. Linda Sällström spelar landskamp idag och är inte tillgänglig för spel i morgondagens match. Charlotte Rohlin, Mariann Gajhede och Sofia Lundgren är inte heller tillgängliga för spel.

– Vi kommer att låna in en spelare från Boren som heter Verena Rexhi. Vi kommer dessutom att ha en serbiska som heter Jovana Damnjanovińá på try-out under turneringen samt nästa veckas turnering i Finland.

2013-02-14 17:11

Skrivet av: Gustaf Pettersson