Topbanner Topbanner Twitter LFCTV p Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Smedby-LFC 2012 Jessica Samuelsson
Foto: Filip Oskarsson

LFC åker till Finland

Efter förra veckans vinst i Växjö 2013 Cup beger sig LFC till Finland för två matcher och en dag av tester.

Förra veckan åkte Linköpings FC ner till Växjö för att delta i Växjö 2013 Cup. De två matcherna slutade med seger för LFC som därmed inledde försäsongen på ett väldigt bra sätt.

– Vi hade några olika mål med helgen. Det ena var att se intentioner i spelet utifrån det som vi har jobbat med och det andra var att börja sätta ihop gruppen. Mot Jitex gör en vi en bra match och vi visar prov på vårt anfallsspel som ser lovande ut, säger Martin Sjögren.

Idag beger sig laget ut på ett nytt äventyr. LFC har nämligen blivit inbjudna av det Finska Fotbollsförbundet, att delta i en helg bestående av två matcher och en dag med olika fysiska tester.

– Det är ett initiativ från Finlands Fotbollsförbund och de har bjudit dit de två bästa lagen från Finland (Åland United och PK-35), oss från Sverige och Fortuna Hjörring som det nästa bästa laget i Danmark. De vill att de finska lagen ska få bra matchning och få en möjlighet att jämföra sig mot topplag från Sverige och Danmark, vilket vi tyckte lät som en bra idé, säger Martin och fortsätter med att säga:

– Vi har match på fredag mot Åland United och match mot PK-35 på söndag. På lördag har vi en testdag, där det finska förbundet ska samla in testdata som de sedan förmedlar till sina klubblag.

Inför cupen i Växjö anslöt serbiskan Jovana Damnjanovic på ett provspel. Hon imponerade under turneringen och kommer att finnas med i laget som åker till Finland.

– Hon kom precis innan vi åkte till Växjö från en U19-landskamp mot Tyskland. Hon var ganska sliten när hon kom men spelade ändå 30 minuter i första matchen och gjorde det bra. I den andra matchen spelade hon 80 minuter och fortsatte att imponera så det ska bli spännande att se henne i helgen.

2013-02-21 16:31

Skrivet av: Gustaf Pettersson