Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lidija Kulis Turbine Potsdam
Foto: Foto: Nadine Jehnich / turbine-potsdam.de

LFC lÄnar toppforward

LIDIJA KULIS, i rött frÄn tyska Turbine Potsdam, förstÀrker LFC:s anfall. Bosniska Kulis lÄnas in frÄn Potsdam fram till sommaruppehÄllet. Hon gjorde ifjol 22 mÄl i tyska andradivisionen.

Lidija Kulis är 20 år gammal, från Bosnien-Hercegovina där hon spelade i SFK Sarajevo.
 
- En mycket löpstark, vänsterfotad forward som är målfarlig, säger LFC:s tränare Martin Sjögren. 

2011 flyttade hon till Tyskland för att spela i Turbine Potsdam. I Tysklands bästa lag är det stentufft om platserna i startelvan så Lidija fick spela i B-laget, som spelar i divisionen under den högsta. Hon gjorde ifjol hela 22 mål där som 19-åring. 
 
- Jag ser verkligen fram emot få spela i Sverige och Damallsvenskan är en av världens starkaste ligor så det är perfekt även för min personliga utveckling, säger Lidija Kulis själv i en kommentar.
 
- Jag kommer att ge allt för hjälpa LFC under min tid i Sverige, fortsätter hon.
 
Kulis har under hösten haft fortsatt tufft att slå sig in i Potsdams förstalag där hon konkurrerar med flera internationella landslagsspelare, bl a japanska världsmästaren Yuki Ogimi.
 
- Efter Lindas oturliga skada känns det förstås skönt att få klart med en ny forward så snart. Vi tackar Turbine Potsdam som hjälper oss genom att låna ut Lidija under hela vårsäsongen, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
 
 
 
 

2013-03-18 09:15

Skrivet av: Webbredaktionen