Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Pauline Hammarlund 2012
Foto: UEFA.com

LFC vÀrvar forward

Pauline Hammarlund, 18-Ärig talang frÄn Tyresö FF, har skrivit pÄ ett tvÄÄrskontrakt med LFC. Hon kommer direkt till Linköping och pga LFC:s skadebekymmer gÄr hon in och spelar redan i dagens trÀningsmatch mot Kristianstad.

Pauline Hammarlund är den femte spelaren från EM-guldlaget för F19 från i somras som nu är klar för LFC. Hon har Skogås-Trångsunds FF som moderklubb men debuterade redan som 16-åring i Damallsvenskan med Tyresö. Hon spelade ifjol i 13 damallsvenska matcher för guldmedaljörerna och är totalt noterad för 24 kamper i högsta serien.
 
-Som forward är det ju inte direkt lätt att som ung spelare ta en plats i miljonbygget Tyresö, så vi är glada att vi har fått Pauline till LFC, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Pauline har spelat 22 landskamper med F19 och gjort nio mål. Hon var alltså med i EM sommaren 2012 och vann guld. Senare blev det alltså ett guld till - i Damallsvenskan med Tyresö.
 
I sommar-EM var hon ett år yngre än de flesta andra spelare och därför han hon fortsatt i F19 under höstens kval inför F19-EM 2013 och där har det hittills blivit ett mål på tre matcher.
  
Pauline hade en klausul i sitt kontrakt att hon kunde bryta det med Tyresö senast 31 mars, något som LFC nu har dragit nytta av.
 
-Det var först tal om en utlåning, men det är vi inte intresserade, säger Mäki och förklarar:
 
-Vi har den dokumenterat bästa utvecklingsmiljön i Sverige så vi vill inte utveckla spelare åt andra utan i så hög grad som möjligt kontrollera framtiden tilsammans med spelaren själv.
 
 
 
LFC har utvecklat inte mindre än tio (10) A-landslagsdebutanter sedan starten 2004. Fem av dem är födda i Östergötland. Senast i raden är Jessica Samuelsson med Åby utanför Norrköping som moderklubb. Dagens LFC innehåller sex aktuella spelare till EM-premiären i Göteborg i sommar mellan Sverige och Danmark, fyra svenska och två danska.

2013-03-23 09:30

Skrivet av: Webbredaktionen