Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC träningsmatch mot Åtvidaberg 2013
Foto: Gustaf Pettersson

LFC visade god form i sista träningsmatchen

Om sex dagar är det dags för premiär i Damallsvenskan. Som en del av uppladdningen ställdes LFC mot Åtvidabergs P17 i den sista träningsmatchen, en match som slutade med en uddamålsförlust.

På torsdagseftermiddagen spelade LFC sin träningsmatch inför nästa veckas premiär av Damallsvenskan. För motståndet stod Åtvidabergs P17-lag, en motståndare som också går in i seriespel inom kort.

Matchen spelades med goda förutsättningar på konstgräsplanen vid Ljunkan, något som märktes på spelet. Matchen innehöll högt tempo och det var stundtals högklassig underhållning på spelet. Matchen spelades i tre perioder á 30 minuter och efter den första perioden var ställningen 0-0. Efter den första perioden bytte LFC-målvakt då comebackande Sofia Lundgren klev ut och Lina Ringshamre klev in mellan stolparna, ett byte som var bestämt på förhand.

I den andra perioden tog Åtvidaberg ledningen på en hörna, när en ÅFF-spelare styrde in bollen bakom LFCs målvakt Lina Ringshamre. Men LFC kom tillbaka och kvitterade matchen på ett snyggt sätt. Högeryttern Renée Slegers hittade fram till Pernille Harder som avlossade ett tungt skott i det bortre krysset.

Inför den tredje perioden gjorde LFC ett byte i backlinjen, Charlotte Rohlin klev ut och ersattes av Jennie Nordin som likt Sofia Lundgren gjorde comeback efter skadefrånvaro.

Åtvidaberg satte en mycket högre press under den tredje perioden och stressade fram misstag från LFC. Men Linköping stod upp bra och lyckades reparera de små missöden som uppstod. Med drygt fem minuter kvar gjorde Åtvidaberg det vinnande målet, en slumpsituation som uppstod efter en frispark. Sammantaget var det en bra från LFC som visade på god form inför nästa veckas premiär.

– Jag är jättenöjd med de första 60 minuterna och är relativt nöjd med de sista 30. Vi fick svar på de frågor som vi ställdes oss inför matchen, framförallt kring vårt försvarsspel och hur formen är i laget. Vi är väldigt bra i försvarsspelet idag, säger LFCs Martin Sjögren.

2013-04-11 22:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson