Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Folkungavallen Publik 2012
Foto: Filip Oskarsson

LFC flyttar tillfÀlligt till Folkungavallen

Hemmamatchen mot Mallbacken pÄ söndag 9/6 flyttas till Folkungavallen. Anledningen Àr att arbete pÄgÄr med att fÄ grÀsplanen pÄ Linköping Arena perfekt.

PRESSMEDDELANDE FRÅN LINKÖPINGS FOTBOLL CLUB
 
2013-06-03 LFC SPELAR PÅ FOLKUNGAVALLEN 
 
SÖNDAG 9/6 MOT MALLBACKEN

 
LFC kommer att spela matchen på söndag 9/6 mot Mallbacken på Folkungavallen. Detta för att skapa ett tidsutrymme för att säkra upp gräsmattan på Linköping Arena.
 
Matchen därefter, onsdag 12/6, kommer dock att spelas på arenan.
 
- Litet tråkigt är det förstås, men vi samtidigt är det viktigt för alla parter att gräsplanen blir bra så vi får hjälpas åt med det vi kan påverka, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki och fortsätter:
 
- Det är tråkigt för Mallbacken som är motståndare som säkert sett fram emot att spela på nya arenan och även för våra supportrar och samarbetspartners men vi hoppas på förståelse efter det är extremt viktigt för alla parter att mattan blir bra till EM-turneringen, säger Anders.
 
Det är på grund av den kalla och sena vintern som mattan inte riktigt fått fäste i underlaget. Nu skall det arbetas med den för att få den perfekt.
 
- Många har synpunkter hit och dit, men det enda jag vet, som är född i Norrbotten, är att jag inte har någon kunskap om gräsmattor. Möjligen snö, men det är inte så aktuellt i det här fallet så jag tycker att vi överlåter hanteringen till de som kan, kommenterar Anders Mäki.
 
LFC:s nästa hemmamatch, söndag 9 juni kl.16.00 mot Mallbacken, kommer alltså att spelas på Folkungavallen. Matchen därpå, redan onsdag 12 juni mot Umeå IK, spelas däremot på Linköping Arena. 

Som litet plåster på såren kommer det att vara fri entré för all publik i Umeåmatchen, tack vare sponsorer som ställer upp för LFC.
 
- Vi hoppas såklart att publiken kommer på båda matcherna, men med tanke på den gamla rivaliteten i serietoppen och flertalet cupfinaler som vi haft med Umeå IK så är det såklart trevligt att det är fri entré för all publik, avslutar Anders.
 
 

2013-06-03 14:40

Skrivet av: Webbredaktionen