Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-Umeå 2012 Folkungavallen
Foto: Filip Oskarsson

LFC kvar på Folkungavallen våren ut

LFC meddelade häromdagen att söndagsmatchen mot Mallbacken flyttas till Folkungavallen. Nu är det klart att även kommande onsdagsmatch mot Umeå IK måste flyttas.

PRESSMEDDELANDE FRÅN LINKÖPINGS FOTBOLL CLUB
 
2013-06-05
 
LFC KVAR PÅ FOLKUNGAVALLEN

 
Även matchen kommande onsdag hemma mot Umeå måste flyttas till Folkungavallen.
 
Det innebär att LFC spelar våren ut på Folkungavallen.
 
FOLKUNGAVALLEN
Söndag 9/6 16:00 LFC-Mallbacken
Onsdag 12/6 19:00 LFC-Umeå IK
 
-Återigen, trist, men det ligger utanför vår kontroll tyvärr. Vi beklagar och hoppas på förståelse och god relation med vår omgivning, däribland publik och samarbetspartners, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Det är alltså gräsplanen på Linköping Arena som är problemet och nu skall det arbetas med planen fram till EM som startar om en dryg månad. Under tiden fram tills dess blir det inga träningar och matcher på planen.
 
-Trist för oss alla linköpingsbor och LFC-supportrar, men även trist för Umeå IK som var välvilliga och i inledningsskedet gick med på att byta hemma/bortamatch med oss. Detta för att vi just skulle spela på nya arenan istället för på Folkungavallen i augusti då Linköping Arena konverteras från naturgräs till konstgräs. Så en särskild tanke till UIK som även de får vänta en säsong till innan de får spela på vår nya arena, avslutar Anders.
 
Påverkar detta föreningen ekonomiskt?
-Det är svårt att överblicka. Vi hoppas få täckning för de direkta förlusterna, men hur förtroendet långsiktigt påverkas av t ex företag som bjudit in gäster till arrangemang på nya arenan som nu blir inställt är svårare. Vi får vädja till deras överseende och hoppas att vi inte förlorar den vägen, precis som vår lilla men trogna publik. Det underlättar i alla fall inte utvecklingen framåt just nu.
 
-Mitt i all uppförsbacke ska vi istället lyfta fram laget som de senaste veckorna växt till sig rejält i spelet. Matchen mot Malmö förra veckan var kanske den bästa som spelas på Nya arenan på hela året, bra fart och spel och fantastiska prestationer av stora internationella stjärnor, både svenska och utländska, i de båda lagen. De som inte såg den matchen missade hur bra damfotboll kan vara när den är som bäst.
 
-Så vårt lag är definitivt värt att se just nu, oavsett spelplats, avslutar Anders.

 

2013-06-05 14:37

Skrivet av: Webbredaktionen