Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Nya konstgrÀset NÀrbild Koner
Foto: Filip Oskarsson

Ej klart med grÀset

LFC:s klubbdirektör Anders MÀki har i media uttryck att klubben gÀrna behÄller det fina naturgrÀset frÄn EM-turneringen hela hösten. Om det blir sÄ kan matchen den 18/8 spelas pÄ nya arenan.

Det har dykt upp tankar och funderingar på att behålla den fina naturgräsmattan på Linköping Arena hela hösten.
 
- Det skulle kännas hemskt att riva bort en så fantastisk matta som den som använts under EM. Självklart skulle vi vilja spela våra matcher hela hösten på den, säger Anders Mäki i LFC.
 
Men han tillägger också:
 
- Det är bara ett önskemål från vår sida. Vi har inte hela bilden i vad som exakt kan sparas eller tillkomma om man låter den ligga kvar och byter till konstgräs senare. I det fallet kan vintern ställa till problem vid en omställning, men vi har sagt i klubben att vi kan tänka oss att spela någon match nästa säsong på en reservarena om vi får spela hösten ut på gräset.
 
Det skulle i så fall gå på ett ut eftersom matchen mot Piteå den 18/8 i så fall kan spelas på Linköping Arena och inte behöver flyttas till Folkungavallen som planerat under omställningsperioden.
 
- Vi skulle givetvis vilja förlänga EM-festen med nya matcher på arenan direkt och slippa flytta tillbaka till Vallen. Jag tror att publiken skulle uppskatta nya arenan och få se våra egna EM-stjärnor som Fischer, Rohlin, Gajhede och Harder med flera spela där, avslutar han.
 
Besked lär komma denna vecka eftersom det blir bråttom om omställning skall ske. Annars hamnar även nästa hemmamatch efter Piteåmatchen i farozonen.
 
 
 

2013-07-23 14:28

Skrivet av: Webbredaktionen