Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Publikbild Linköping Arena 130505
Foto: Linköpings FC

LFC spelar på EM-arenan 18 augusti

Idag blev det klart att LFC:s nästa hemmamatch i Damallsvenskan, mot Piteå den 18 augusti, kommer att spelas på Linköping Arena. Formellt beslut om gräset och arenan kommer sedan siste augusti.

Idag bestämdes att Linköpings FC får spela vidare på nya arenan och EM-gräset. På grund av sommaren är det ett förhandsbesked att naturgräset ligger kvar och det formella beslutet tas i kommunen i slutet av augusti.
 
Det innebär att den match som ligger planerad mot Piteå IF den 18 augusti kl.14.00 kommer att spelas på Linköping Arena och det fina EM-gräset.
 
- Det tackar vi såklart för, alla parter har varit väldigt förstående för den möjlighet vi har att få använda en så fin gräsplan. Men, som jag har sagt tidigare, det finns delar i detta som är helt utanför LFC:s kontroll och därför måste dessa beredas och beslutas i demokratisk ordning, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC.
 
Men eftersom den ordningen först kan vara klar i slutet av augusti ligger nu förhandsbeskedet att naturgräset blir kvar så länge.
 
- Det innebär alltså att vi kan spela mot Piteå på nya arenan, vilket såklart är enormt roligt för oss och för publiken. Då får vi också ganska snart chansen att tacka alla inblandade EM-spelare för underhållningen i sommar inför, förhoppningsvis, välfyllda läktare, avslutar Anders.
 
 
 

2013-07-25 13:03

Skrivet av: Webbredaktionen