Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Nilla Fischer 2012
Foto: Erik Åström

Nilla har skrivit pÄ för Wolfsburg

Nilla Fischer meddelade igÄr för LFC att hon har skrivit pÄ för Wolfsburg i Tyskland. Kontraktet gÀller frÄn 1 januari 2014.

LFC-backen och succéspelaren från den nyss avslutade EM-turneringen, Nilla Fischer, meddelade igår LFC:s tränare Martin Sjögren att hon har skrivit på för tyska Wolfsburg. Kontraktet gäller i ett och ett halvt år från 1 januari 2014.
 
LFC:s klubbdirektör Anders Mäki kommenterar:
 
- Det är självklart att vi hade velat ha kvar Nilla i LFC ytterligare minst en kontraktsperiod. Samtidigt så var hon väldigt öppen med oss redan för två år sedan när hon kom till oss att hon hade en dröm om att få spela i Europa någon gång under sin karriär, säger han.
 
LFC har gjort en mycket bra vårsäsong och ligger bara två poäng efter Malmö i tabelltoppen. Man hoppas kunna hålla tabellen vid liv och tävla om den andra Europaplatsen.
 
- Klubbens ambition är absolut att komma tillbaka till toppen och utmana i Europa. Och med EM-succén i ryggen hoppas vi att svensk damfotboll behåller sin position bland de högsta i näringskedjan, ett land där det finns resurser att konkurrera. Vi kanske får erbjuda några tyska europamästarinnor kontrakt här istället, flinar han.
 
Det har funnits uppgifter i media om att den tyska klubben vill ha Fischer snabbare till sig, redan nu i sommar.
 
- De ställde en fråga några veckor innan EM och det såg vi som omöjligt med tanke på vårt eget läge. En Champions League-plats kan vara värd mycket mer än en symbolisk övergångssumma för en spelare. Någon större summa som nämnts i media har det aldrig varit fråga om. Men sedan dess har vi heller inte hört något om det.
 
Nilla Fischer spelar alltså ut sitt kontrakt som planerat med LFC och hjälper klubben under höstsäsongen.
 
- Det är det vi jobbar efter nu och jag tror Nilla också vill göra rätt för sig ordentligt mot klubben och sina lagkompisar genom att spela bra under hösten. Klart det kan hända saker men just nu är det det som gäller, avslutar Anders.
 
 
 
 

2013-07-30 07:30

Skrivet av: Webbredaktionen