Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Bild Wildcats 2012
Foto: Ulf Ingvarsson

Venera Rexhi till LFC

Motalatalangen Venera Rexhi, 17 Är, frÄn Borens IK har skrivit pÄ ett kontrakt för hösten med LFC. Venera provtrÀnade med LFC tidigt i vÄras och har Àven spelat med LFC:s F19- och F17-lag tidigare.

Motalatalangen Venera Rexhi ansluter till LFC under hösten. Hon kommer närmast från spel i Borens IK där hon spelar en avslutande match ikväll mot Smedby AIS i Svenska Cupen.
 
- Det känns jättebra att få komma till LFC, det har alltid varit en dröm att få chansen att spela i Allsvenskan, säger Venera själv.
 
Hon har sedan provspelandet i februari deltagit i träning med LFC regelbundet någon gång i veckan men det är först nu som övergången skrivs.
 
- Det är ett stort steg men jag tror att jag klarar det. Jag trivs bra i miljön och det är viktigt plus att det är så erfarna och duktiga spelare och tränare i LFC. Jag har redan lärt mig massor på de träningar jag varit med på och kommer att utvecklas mycket, säger Venera Rexhi.
 
Venera har BK Zeros i Motala som moderklubb och kom till Borens IK inför säsongen 2012. På de senaste fyra matcherna med Boren i division 2 har hon gjort hela elva mål. Hon har även spelat som inlånad i LFC F19 under våren och hon fick även spela 30 minuter i A-lagsmatchen mot IFK Kalmar i Växjöcupen.
 
- Jättekul när det kommer upp spelare i vårt närområde, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki och fortsätter:
 
- Venera är en talang men det gäller att skynda långsamt och att hon inte sätter för stor press på sig själv i början utan fortsätter träna bra och målmedvetet för att komma in i vardagen hos ett allsvenskt lag. Sedan vet vi att hon har fantastisk teknik och näsa för målet, men det gäller att jobba hårt med fysiken, avslutar han.
 
Venera Rexhi beräknas bli spelklar inom någon vecka och då har LFC-truppen inte mindre än sex spelare från lika många orter i Östergötland.
 

Se här prov på Veneras teknik i denna youtube-video:
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
Views: 886

2013-07-31 12:10

Skrivet av: Webbredaktionen