Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Eunice Beckmann 2013
Foto: www.dfb.de

LFC vÀrvar frÄn Tyskland

LFC vÀrvar 21-Äriga Eunice Beckmann frÄn Bayer Leverkusen i Tyskland. Eunice var med i det tyska lag som vann EM för U19 2011. Kontraktet gÀller höstsÀsongen till att börja med. FOTO: www.dfb.de

Eunice har varit i Linköping förra veckan och provspelat och LFC gillade det man fick se under de två träningsdagarna hon var med.
 
- En kraftfull och ganska snabb spelare som har spelat yttermittfältare på båda kanterna då hon är bra på båda fötterna, säger Martin Sjögren, tränaren i LFC.
 
Beckmann kommer närmast från Bayer Leverkusen, men har tidigare spelat i Duisburg. Totalt har det blivit 59 matcher och 12 mål i Bundesliga.
 
- Mycket spännande för mig att komma till Sverige och jag tror att Linköping är ett perfekt ställe att utvecklas vidare som fotbollsspelare. Jag fick ett mycket bra intryck av klubben och ser fram emot att hjälpa laget, säger Eunice Beckmann själv. 
 
Eunice Beckman är född i Wuppertal, Tyskland av Ghanesiska föräldrar, där hon började spela som 6-åring i ett pojklag. 10 år senare blev hon värvad till storlaget FCR 2011 Duisburg där hon som 17-åring debuterade i Bundesliga i september 2009.
 
Samma höst möttes faktiskt LFC och Duisburg, då tyska mästare, i Champions League. Men Eunice var inte med i de matcherna på grund av en lättare skada.
 
Med Duisburg fick Eunice vinna Tyska Cupen (DFB Pokal) och komma tvåa i Bundesliga. Sommaren 2011 bytte hon dels klubb till Bayer Leverkusen och dels var hon med i det tyska U19-landslag som vann EM.
 
- Eunice passar perfekt in i vår satsning på yngre, utvecklingsbara spelare som ändå har stor erfarenhet från internationella mästerskap på juniorsidan, säger Anders Mäki i LFC.
 
Efter två säsonger i Leverkusen söker hon sig en ny utmaning och den blir alltså i Linköping. LFC hoppas få Eunice spelklar så fort som möjligt, kanske redan till helgen. Vi hälsar Eunice varmt välkommen till Linköping!
 
Bilden ovan till höger med Eunice i den tyska landslagströjan kommer från womenssoccerunited.com
 
 
 
 
 
 
 
Views:

 

2013-08-09 12:49

Skrivet av: Webbredaktionen