Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Sofia Lundgren tumnagel
Foto: Gustaf Pettersson

Sofia borta minst en månad

Sofia Lundgren slog i veckan upp sin ryggskada och fick idag besked om skadan. Hon missar minst en månad av spel framöver.

- Det är en liknande skada, ett diskbråck, som jag fick i början av året. Men det ser litet bättre ut än förra gången enligt läkaren och det är stor chans att kroppen självläker detta och då slipper jag operation, säger Sofia själv i en kommentar.
 
Sofia drabbades av diskbråck redan i januari i år och fick gå på rehabilitering hela försäsongen. Allt gick bra och hon var spelklar lagom till seriestarten i början av april. Efter en bra vårsäsong kom hon med i EM-truppen och även om det inte blev något spel så tränade hon på med truppen hela vägen fram till sista veckan då hon fick litet känningar.
 
När hon sedan kom tillbaka till LFC så brast det redan vid ett av de allra första träningspassen.
 
- Såklart jobbigt mentalt eftersom man sett fram så mycket mot att få spela då det inte blev något spel i EM, säger Sofia Lundgren som nu får fortsätta jobba med rehabilitering.
 
Nu får hon avvakta en månad och se hur det utvecklar sig. Det gäller inte att ha för bråttom så det kommer mer att bli en bonus om ska kunna spela mer i år i slutskedet av serien.
 
- Jättetråkigt för Sofia och LFC också förstås. Vi har ändå fått förhandsinfo och jobbar på att hitta en lösning inom kort. Vi kan ju inte spela nästan hela hösten med bara en målvakt, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
 
 
 
 
 
 
 
Views:

 

2013-08-09 12:30

Skrivet av: Webbredaktionen