Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Charlotte Rohlin 2012
Foto: Erik Åström

Charlotte Rohlin fortsätter i LFC!

Idag blev det klart att Charlotte Rohlin spelar i LFC även 2014 - sin 19:e säsong i A-laget i Linköping.

-Jag ser verkligen fram emot en ny säsong med LFC, säger Charlotte i en första kommentar.
 
Charlotte Rohlin debuterade i a-laget i Linköping med Kenty redan 1996 - som 16-åring. Det blev åtta säsonger i den vita Kentytröjan innan laget ombildades till Linköpings FC där hon i år spelat sin tionde säsong. 2014 blir alltså Charlottes 19:e raka säsong i Linköping, unikt inom elitfotbollen.
 
-Där kan man prata om kärnspelare och vi är naturligtvis jätteglada över att få klart med hennes kontrakt så här pass tidigt, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Charlotte fortsätter:
-Vi har verkligen något spännande på gång med laget, det har årets säsong visat.
 
-Det är enormt inspirerande att satsa vidare tack vare att knät fungerar så bra efter skadan som gjorde att jag missade nästan hela 2012. Nu får jag också chansen att få spela en hel säsong med alla förberedelser som hör till. Det blev ju inte riktigt så 2013 då jag inte var helt spelklar förrän i mars månad. 
 
Charlotte, en av Sveriges mittbackar under EM senast, fyller 33 år i december och går därefter alltså in på sin 19:e säsong. 
 
-Min plan är att börja engagera mig litet mer hur allt fungerar runt laget och i klubben. Efter så många säsonger känns det ju utan tvekan som att man tillhör inte bara själva laget utan också hela klubben, säger Charlotte vidare.
 
Något som klubben givetvis uppmuntrar.
 
-En bättre ambassadör för LFC och egentligen hela sporten är väl svår att hitta. Så vi kommer att sätta oss ned och göra en plan som fungerar för Charlotte utan att det stör hennes fotbollssatsning som givetvis måste vara 100%, säger Anders Mäki.
 
Charlotte Rohlin spelade under året 20 matcher med LFC i Damallsvenskan och svarade för tre mål. Bästa notering målmässigt var 2010 då hon nådde nätet fem gånger på 21 matcher. Totalt har Charlotte spelat över 300 matcher i Linköpings a-lag.

2013-10-21 18:24

Skrivet av: Webbredaktionen