Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-UmeÄ 130612
Foto: Ted Malm

TvÄ spelare förlÀnger med LFC

Succébacken Magdalena Ericsson och forwarden Linda SÀllström har bÄda förlÀngt sina kontrakt med Linköpings FC med tvÄ Är.

Truppen börjar ta form för Linköpings FC. Vi har tidigare under veckan berättat om ett flertal spelare som har skrivit på för nya kontrakt samt ett nyförvärv. Idag kan vi dessutom berätta att såväl Magdalena Ericsson som Linda Sällström kommer att representera Linköpings FC i ytterligare två år.

– Det känns otroligt kul och inspirerande att ha skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping. Det var egentligen ett relativt lätt val. Jag har trivts oerhört bra i klubben, både socialt och fotbollsmässigt, men jag känner att jag har mycket kvar att utveckla. Att ha Martin som tränare och Linköping som klubbmiljö ger mig de bästa förutsättningarna att göra just det, säger Magdalena Ericsson.

Klubbdirektören Anders Mäki är väldigt nöjd med att Magdalena Ericsson väljer att fortsätta sin karriär i LFC.

– Magda är en av de spelare som imponerat mest på sin omgivning och dessutom gjort stora framsteg under säsongen. Många matcher har det känts som om hon också borde spela i landslaget precis som hennes tre kompisar i backlinjen med Jessica, Lotta och Nilla. Fortsätter hon det hon börjat med kommer hon att hjälpa laget till stordåd samtidigt som hon har alla chanser att ta en plats i den gulblå tröjan i framtiden, säger Anders Mäki.

Forwarden Linda Sällström fick stora delar av säsongen förstörd av en korsbandsskada. Hon kom tillbaka i slutskedet av säsongen och nu står det alltså klart att hon fortsätter sin karriär i Linköping.

– Jag har jobbat hårt för att komma tillbaka från mina korsbandsskador och det känns jättekul att jag trots två missade säsonger för förtroendet av klubben. Det är jag väldigt tacksam för och vill verkligen bevisa att jag är värd förtroendet. Jag ser redan fram emot nästa säsong och vill verkligen ta revansch på de två senaste säsongerna, säger Linda Sällström.

Linda Sällström kom till Linköpings FC inför säsongen 2010 och har under sina år i LFC-tröjan spelat 46 matcher och gjort 18 mål framåt.

– Linda har lagt ner ett enormt jobb på att bli rehabiliterad för att kunna spela fotboll igen. Det säger en hel del om hennes starka karaktär, och det är den typen av karaktärer som vi uppskattar i LFC. Hennes spetsegenskaper i sin snabbhet och målfarlighet bidrar till att vi kommer att ha en spännande forwardsuppsättning till 2014, säger Martin Sjögren.

2013-10-24 14:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson